Training

Sports diary #41 2023

Heerlijk een weekje vakantie en ik neem het er goed van! Mijn week zit barstensvol gepland met onder andere een midweekje met mijn ouders in de Vulkaneifel.

Zondag
Het is al een tijdje geleden, maar vandaag staat er eindelijk weer een OL op de planning. Bij Harderwijk kon ik mijn lol op met wat op papier de 6km technische route was. Ik startte stroef, maakte een stomme fout, werd strontchagrijnig, kwam met een clubgenootje samen te lopen en we maakten er een leuke tocht van. Teken na afloop uiteraard weer inbegrepen. Maar met een foutloze route haalden we mooi een paar kostbare punten voor de interclub binnen.

Maandag
Auto volgeladen! Op weg naar Duitsland! Na een voorspoedige rit arriveer ik bij het huisje in Kronenburg. De weersvoorspellingen voor de komende week lijken gunstig uit te pakken. Dus ik kan lekker op het terrasje mijn lunch eten met een mooi uitzicht. Met mijn ouders wandel ik ’s middags nog even een stukje rond het stuwmeer en ’s avonds ploffen we om de hoek neer in een restaurantje.

Dinsdag
De omgeving van Kronenburg wordt op alle mogelijke doorkruist door wandelpaden. Dus de ideale omgeving om een rondje hard te lopen. Al vallen die hoogtemeters, die ik meteen voor de kiezen krijg, wel even tegen. Het is niet het mooiste rondje, maar wel lekker brede paden om op rond te huppelen.
In de middag brengen we een bezoekje aan het dorpje Kronenburg en de ruïne en belanden we heel toevallig op een terrasje met weer een fantastisch uitzicht.

Woensdag
Vandaag wordt er gewandeld. Daarvoor reed ik naar een zuidelijker deel van de Vulkaneifel. Het stikt hier van de oude vulkaankegels, kraters en maren. En daarbij komen ook groeves, maar zonder toestemming kom je daar niet binnen. Maar dit landschap is zo ongelooflijk bijzonder!
Het eerste rondje is om een groeve, waar leuke micaatjes op het pad voor het oprapen liggen. De tweede wandeling gaat vanuit Deudesfeld richting één van de grootste maren. Bovenaan de steengroeve staat een jaagtorentje, waar ik mijn lunch eet. Om vervolgens vrolijk door te huppelen en nog een opengebroken vulkaanknol met dioptiet te vinden.
Op de terugweg heb ik toch even een bijzondere ontmoeting! Stevig doorstampend stamp ik bijna op een adder! Gelukkig ben ik iemand die vooral naar beneden kijkt dus ik zag hem niet op tijd.

Ik was nog niet klaar voor vandaag. Ik bracht nog een bezoekje aan het Vulkaan museum in Daun. Het leuke: je leert hier alles over vulkanen en het gesteente dat gevormd wordt. En… mineralen! Daar mag je zelfs met je tengels aanzitten (zolang ze niet in vitrines liggen). Deze excursiedag sloot ik af met een ijsje. Het lijkt wel zomer hier!
Donderdag
Vandaag gaan de loopschoenen weer aan! Met een marathon in de planning moeten er kilometers gemaakt worden en de halve marathon moet echt een basisafstand worden. Via Komoot vond ik, denk ik, een mooie route.

Even een stukje met de auto naar het startpunt en vanaf daar was het genieten. En het leuke: ik kwam langs plekken waar ik gisteren toevallig ook was en… waar ik vorig jaar nog mijn territorium afgebakend had en ik direct doorhad dat ik precies op dat punt was! Awkward!
Met bijna 900 hoogtemeters en heel veel te zien onderweg deed ik flink lang over deze route. Maar het was genieten. Van de ene door de andere vulkaankrater, waar je gewoon de vele afzettingslagen aan kunt raken, over velden met fantastische uitzichten, er op de Rother Kopf achter komen dat je vanuit dat bosje in de verte aan bent komen lopen, over de Auberg met zijn basalt dolomieten, langs de Munterley kliffen met uitzicht over Gerolstein, via glooiende velden aan de achterkant van de groeve uitkomen, waar ik gisterochtend liep en met een paar detours, omdat de route niet klopte en paden door boswerkzaamheden niet meer bestonden. Ik had mazzel met het weer. Ondanks de bewolking bleef het toch droog. In tegenstelling tot de weersvoorspellingen.

Vrijdag
Hoe snel gaat een midweekje voorbij zeg! Nadat alles ingepakt was, was het tijd om op huis aan te gaan. Maar ik besloot om via een andere weg te rijden: via de Hoge Venen. Helaas regende het pijpenstelen en moest ik mijn geplande wandeling overslaan. Dan maar doorgassen naar Nederland. Jammer als dingen niet helemaal lopen zoals je zou willen. Ik was er onbewust toch wel even een beetje strontchagrijnig van.

Zaterdag
Geen tijd om chagrijnig te zijn, want dit weekend zit ook weer volgeplant! Dit weekend vindt de mineralenbeus in Rijswijk plaats en aangezien ik van het voorjaar tijd tekort kwam, heb ik dit jaar besloten twee dagen te gaan. Vandaag met een vriend samen over de beurs gestruind en vooral kijken, kijken, kijken, niet kopen. Ok, niet helemaal waar.. ik moest wel even een bestelling bij Bodemschat ophalen. Ik kon me nog net inhouden, maar de mooiste vondst was toch wel een hele tafel vòl met tugtupiet!
Daar ga ik morgen even met de lampjes spelen. Het was vandaag zo ongelooflijk druk dat ik het om drie uur finaal overprikkeld voor gezien hield. Morgen weer een dag.

Totaal loopkilometers deze week: 44 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 578 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!