Training

Sports diary #43 2022

De rust keert weer een beetje terug en er is weer ruimte om te sporten. Sterker nog, mijn voetje doet het aardig goed en de eerste kilometers worden weer gelopen. En gezocht…

Zondag
De afgelopen week heb ik nauwelijks getraind. Enerzijds doordat ik iedere dag in het ziekenhuis zat bij pa en een drukke agenda had,  met tests en keuringen. Anderzijds omdat ik mijn voorste enkelbandje gescheurd heb. En dat twee weken voor het Spartan World Championship! Vandaag een eerste test: een rondje wandelen in het bos en op jacht naar paddenstoelen. Missie geslaagd! En vijf kilometer gewandeld met eigenlijk maar weinig reactie.

Maandag
Vandaag weer naar kantoor, waar ik het eerste uur spijt had dat ik niet thuis was gebleven. Wat een kippenhok! Aan de andere kant ook weer gezellig, maar deze week heb ik een flinke berg werk liggen. Hierdoor heb ik al een dag extra werken ingepland, maar dan moet ik wel vaart kunnen maken anders heb ik nog tijd tekort. Tussen de middag maakten we even een lunchwandeling. Het weer is veel te lekker om binnen te blijven zitten.

Dinsdag
Vandaag kon ik een flinke slag slaan. Vooral voor de wandelbond heb ik nu veel tijd nodig omdat ik deze week vier artikelen extra aan moet leveren.
Tussen de middag maakte ik even tijd voor een lunchrun. Mijn eerste loopje sinds ik mijn voorste enkelbandje scheurde en meteen een testcase om te kijken of het WK volgende week haalbaar is. Als ik mijn voet recht neerzet is er niets aan de hand (lijkt het), maar als ik zou zwikken denk ik dat ik tot in Den Helder te horen ben. Er op drukken moet ik ook niet doen. Maar deze testrun ging prima! Dat belooft in ieder geval dat ik van start kan gaan. Over de staat waarin ik finish doe ik nog geen uitspraken…
’s Avonds hadden we een leuke brandweeroefening op camping De Heygraef. Er was een middelbrand met meerdere vermisten, die we uit een kelderruimte moesten halen. Die kelder was alleen groter dan gedacht. Bovendien zat onze vaste gast, die iedere oefenavond komt kijken, vast op het toilet. Al met al een leuke en heel leerzame oefening.

Woensdag
En weer hard aan het werk! Ik moet alleen zelf een bezoekje aan het ziekenhuis brengen. Aangezien ik al een tijd lang met rare neusklachten loop breng ik een bezoekje aan de KNO-arts, waar ik te horen krijg dat mijn neusslijmvlies behoorlijk overactief is. Daardoor heb ik eigenlijk continue het gevoel een verstopte neus te hebben. Een neusspray moet verlichting gaan geven en als dat niet helpt kan ik een ingreepje krijgen… Laat dat nog maar even zitten…
En nog een week… dan zit ik in Griekenland voor het Spartan World Championship! En ook dit jaar mag ik weer als Team Captain fungeren voor de Dutchies!

Donderdag
Een andere werklocatie! Vandaag namen we een podcast op, waarvoor ik naar Eindhoven ging. Een superleuke opname, die vlot verliep, waardoor we nog even gezellig konden napraten. Vervolgens in het gebouw naar een andere afspraak. Handig als alles bij elkaar in het gebouw gevestigd is.
Aangezien ik deze week flink veel uren gemaakt heb, had ik vanmiddag vrij gepland. Een tijdje terug had ik een artikel geschreven over plekken waar edelherten rondlopen. En laat ik nu langs de Mortelen rijden! Dus daar had ik een rondje gepland. Spannend met mijn voet en onverharde paden, maar het ging goed. Alleen geen hert te vinden op de route. Ik kreeg alleen de ingeving om een klein stukje van de route af te wijken, omdat ik via een weg weer het wildreservaat in zou lopen. Staat 100 meter verder een hele roedel herten in het veld! Nog een missie geslaagd!

Vrijdag
Vandaag geen training, helaas. Een vriend van mijn vader is onlangs overleden en vandaag is de begrafenis. Aangezien hij nog volop aan het herstellen is en ik afscheid wil nemen loopt deze dag dus anders als normale dagen. De hele dag ben ik er door gegrepen…

Zaterdag
Yes! Eindelijk weer door de bosjes raggen! Tijdens orienteering loop je niet alleen via paden, maar echt dwars door percelen heen. Dit weekend is de 2 Daagse van de Noord West Veluwe. Vandaag is de eerste race op de Vliegstrip nabij Epe. Aangezien de ondergrond vandaag echt enorm tricky is besluit ik de hele race te wandelen. Kan ik meteen goed oefenen met navigeren. Ik begin ook echt behoorlijk roestig, maar kom op den duur in een lekker ritme. Ik weet mijn route foutloos af te ronden en eindig op een mooie 10e en laatste plaats in mijn age group.
Wat een mazzel ook met het weer! Aangezien pa de komende weken niet mag autorijden mocht ik vandaag de cabrio even uitlaten. Via een prachtige route reed ik terug naar huis. Met dakkie open uiteraard!

Totaal loopkilometers deze week: 17 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 1027 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km
Aantal loopkilometers september: 104 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!