Training

Sports diary #43 2018

Man, man, man wat een week wat dit! Met als hoogtepunt Spartan Race Eiland van Maurik. Ik racete niet zelf,  maar stond aan de zijlijn. Of liever gezegd: zat. Wat was dit gaaf!

Ok, even terug naar het begin van de week. Ook deze week geen tijd om te trainen, want Spartan Maurik komt steeds dichterbij. Ieder vrij uurtje ben ik er mee bezig. Al voelt het totaal niet als werk!
Woensdag reis ik met het pontje af naar Maurik om een dagje op locatie te werken en alvast de sfeer op te snuiven. Het broeit al, al is het festivalterrein nog vrijwel leeg.
Na donderdags nog een dagje op kantoor gewerkt te hebben heb ik vrijdag eerst training bij Huub. Mijn arm is deze week met sprongen vooruit gegaan en ik kan hem bijna strekken zonder raar gevoel en tintelingen in de hand. Omdat ik morgen niet met de groepstraining mee kan doen, krijg de benen het vandaag aardig voor de kiezen. Kan ik de spierpijn er dit weekend lekker uitwandelen…

Daarna door naar Maurik, waar het terrein een facelift heeft ondergaan. Ik installeer me in de mediaroom en heb gewoon een ‘eigen’ kantoor! Heerlijk! De rest van de dag ben ik dan ook druk met de laatste voorbereidingen, planning, persberichten en nieuwsbrieven klaar maken en alvast het terrein verkennen voor zaterdag zodat ik weet waar ik de beste posities heb om foto’s te maken. Maar de meeste tijd gaat nog op aan socializen en (zakelijk) kwekken. Maar het weer… het regent de hele middag en het waait aardig. Dit is koud…

Raceday. Gelukkig is het weer beter dan gisteren, maar het is aardig fris. En dat met een parcours waar veel water in zit. De dag vliegt in een sneltreinvaart voorbij. Ik volg de elitelopers met de RIB boot, scheer over het water, hang nog net niet overboord, en gier het uit van de pret! Wat een werkplek is dit! Ik hou er van! En de dryrobe komt met dit tochtje erg goed van pas, want ik heb totaal geen last van de koude wind.
Vervolgens sta ik de bij de finish om de elite binnen te halen, wat nog een spannende ontknoping bij de heren oplevert bij de multirig. Ik vlieg van hot naar her, vlieg mensen om de nek, door naar de mediaroom om een persbericht de deur uit te knallen en de boel op te laden, weer naar buiten voor een noodgeval en weer naar binnen om de Influencers op te vangen die de Sprint gaan lopen. Een klein momentje van rust, voordat ik de Influencers weer kan volgen op weg naar de finish en dan wordt het langzaam aan rustiger. Het terrein loopt al leeg nu de meeste Spartans zijn gefinished. En zo eindigt een hectische week en rijd ik met een smile naar een familiediner. Thuis gekomen val ik op de bank in slaap.

Totaal loop kilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2018: 841 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!