Training

Sports diary #43 2020

Het kostte eerst een beetje moeite om de ontspanning te vinden, maar deze week vakantie was, ondanks dat ik die alleen en niet op de plek van bestemming doorbracht, toch even een hele fijne onderbreking van het thuiswerken.

Zondag
Vakantie! Ik geloof dat ik mijn vakantiemodus knopje heb gevonden. Daar hielp ook de appeltaart van ma aan bij. Met een lekkere kop koffie voor de caravan in de ochtendzon. Genieten!
Aangezien het mooi weer was en werd gewaarschuwd vooral de drukke plekken te mijden, deed ik vandaag lekker bar weinig. Ik reed een rondje door de omgeving om even mijn weg te verkennen en liep een deel van een klompenpad dat direct langs de camping loopt. Heb ik gewoon twee zwijntjes als achterburen!

Maandag
Voor vandaag had ik mijn Orienteering op de planning staan. Gewapend met de tas vol met nuttige en minder nuttige bagage, kompas en kaart ging ik Kootwijkerzand op. Jammer genoeg niet alle checkpoints kunnen vinden. Zelfs niet na het gebruik van de coördinaten. Conclusie: niet alle checkpoints bevinden zich nog op de juiste plek. En dat is superjammer, want naast heel veel zoektijd, waardoor het later en later werd, kostte me dit ook al mijn gevoelige goede bui. Dus de uitbreiding liet ik voor wat het was en ging lekker terug naar de caravan voor een avondje puzzelen.

Dinsdag
Mijn pakket van Coolsafety is bezorgd! Bij mijn ouders. Dus first thing was vandaag even naar mijn ouders rijden. Ik ben nu al in love met mijn wind- en regendichte dikke jas! Vervolgens thuis even wat spullen droppen die ik niet nodig heb deze week en daarna door voor mijn zenmomentje van de dag: shoppen bij Burg Bieren in Ermelo. Daar was ik al te lang niet geweest en deze vakantie mag ik mezelf toch wel een cadeautje doen.

Woensdag
De voorspellingen voor vandaag waren niet zo best. Perfect! Want nu kon ik meteen mijn nieuwe liefde, mijn Craft jas, testen met hiken in het park Hoge Veluwe. Lekker op tijd vertrok ik naar het park, waar ik met de auto in kon. En wat een rust! Op mijn rondje rondom het Jachthuis kwam ik nauwelijks mensen tegen en ook gedurende de dag kwam ik maar weinig mensen tegen. Nu had ik gehoopt dat de dieren zich wat beter zouden laten zien. Helaas… de score bleef met twee edelherten aan het einde van de dag een beetje teleurstellend laag.

Donderdag
Op naar Garderen voor een bezoekje aan het Zandsculpturen festival dat in teken staat van 75 jaar bevrijding. Man, dat was een stuk groter en indrukwekkender dan ik me vooraf had voorgesteld! Dus als je de mogelijkheid hebt om hier naar toe te gaan: zeker doen!
Ik vervolgde mijn dagtocht naar Loenen om een bezoek te brengen aan het Ereveld Loenen, waar naast militairen ook burgerslachtoffers liggen van met name de WWII, maar ook van militaire inzet van latere tijden. Een indrukwekkende begraafplaats, waar de graven niet voorzien zijn van een kruis, maar in een wirwar van paadjes met een steen en naam zijn geplaatst.
In het naamregister zag ik ook dat er twee mensen met de naam Van Lieshout moesten liggen en één Lieshout. De laatste heb ik gevonden, de andere twee niet.
Aangezien ik toch om de hoek was, was de volgende stop een bezoekje bij Joanne van ShapedNL. Supergezellige middag om deze toch wel serieuze dag af te sluiten, waarna ik voor een nachtje naar huis reed.

Vrijdag
Vanochtend stond ik weer voor de training bij Huub op de stoep. Deze training ging al een stuk beter dan vorige week, waarbij ik het gevoel had echt mezelf in de knoop te moeten leggen om in positie te komen. Een oefening om de talus in de enkel los te maken gaf ook al verbetering in de mobiliteit.
Na de training even langs huis, snel lunchen en door naar Sabina voor kittytherapie, koffie en gezellige babbels en hup weer door naar de camping, voor een vervolg van de vakantie.

Zaterdag
Denk je vakantie te hebben en alle tijd te hebben om te hardlopen, maar dan heb je nog geen meter de benen gestrekt! Nu hielp het weer ook niet echt mee (wandelen in de regen vind ik heerlijk, maar hardlopen… bah!). Vanochtend trok ik direct na het ontbijt de loopschoenen aan om een kort hardloop-wandel rondje te lopen. Al de hele week heb ik geen enkele reactie in de hamstringaanhechting! Dus daar ben ik heel erg blij mee. Houden zo! Waarschijnlijk heeft de nieuwe trainingscycle bij Huub een gunstig effect op het activeren van de hamstring.
En dan… eindelijk… na drie weken!! Kon ik vriendlief weer knuffelen! Hij testte deze week negatief, knapte verder op en kon nu lekker ook even van een soort van vakantie gaan genieten.

Totaal loop kilometers deze week: 5 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 1040 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!