Training

Sports diary #43 2021

Aardig het spoor bijster. Zo kan ik deze week wel omschrijven. Van een buik die niet weet wat normaal is tot een kompas die me totaal de verkeerde kant op stuurt. Een week die ik maar beter snel afsluit…

Zondag
De nacht was niet zo best… Of het komt door de inspanning van gisteren, de antibiotica die nog in mijn lijf zit of dat ik toch niet zo fit ben als ik dacht en de bacterie nog niet uit mijn lijf is, geen idee. Maar na een onrustige dag had ik de hele dag weer eens buikpijn. Deze zondag werd dus echt een Lazy Sunday. Maar wel met een grijns op mijn gezicht. Die lachspieren hebben het zo zwaar te verduren gehad dat ik ze in lachstand blijven staan.

Maandag
Op mijn kantoordag werk ik toch maar thuis. Ben behoorlijk klaar met mijn buik. Gelukkig trekt de buikpijn gedurende de dag weg. Eindelijk! Ik hoop dat dit dan maar wat naweeën zijn van de antibiotica.
De avond breng ik door in Veenendaal. Ik laat onder andere een steen, geschilderd door mijn moeder, achter bij de Wolpoes Record Store.
Dinsdag
Eens even kijken hoe de benen voelen na dit weekend. Na het werk ga ik voor een rondje naar buiten. Het is ook veel te lekker weer om binnen te blijven! Alleen… mijn heup doet wat dwars. De rest van de week plan ik maar even looprust in, want dit weekend heb ik mijn beentjes nodig!
’s Avonds zit ik op de kazerne voor onze reguliere oefenavond, waarbij voertuigen met alternatieve energie centraal staan. Leuk, omdat dit behoorlijk aansluit op te lessen die we nu hebben in het kader van de technische hulpverlening.

Woensdag
Mijn laatste werkdagje van de week al weer. De tijd gaat zo verschrikkelijk snel. Na mijn werkdag is het snel eten om vervolgens naar de kazerne in Amersfoort Noord te gaan voor onze brandweeropleiding. Vanavond stabiliseren we een auto op vier wielen, leren we de stabilisatiekussens te gebruiken, slopen we een deur uit een auto en gebruiken we de draadstaalkabel om een auto te verplaatsen.

Donderdag
Ik hou vandaag toch maar even een dagje looprust. Kan ik mooi aan de slag met mijn huiswerk voor de brandweer en nog wat werkzaamheden voor mezelf. Want heel leuk: ik ben door Asics uitgenodigd om een team op te starten voor de Asics World Ekiden! Tussen 11 en 22 november lopen we in een team van zes personen een totale afstand van een marathon. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor fysieke en mentale gezondheid en steunen we de stichting Right te Play. Meedoen? Stuur me een berichtje om deel te nemen in team Chasing Smiles.
’s Avonds de derde avond op rij oefenen voor de brandweer. Vanavond twee brandinzetjes ter voorbereiding op ons herexamen. Het wordt een latertje. En dat met de wekker die morgen om 7 uur gaat.

Vrijdag
En nieuw schema bij Huub! Dit keer geen snatch deadlifts meer, maar ‘gewone’ gevolgd door Romanians. Daarna is het de beurt aan het bovenlijf voor kastje pompen. Lekker training!
’s Middags ben ik druk met de Asics World Ekiden. Het eerste team is al vol! Dus gaan we vrolijk door met een tweede team: Chasing Smiles Too.

Zaterdag
Een pittig sportief dagje vandaag! Huub laat ons eens op een andere manier squaten en dat staat gegarandeerd voor spierpijn. Huub heeft de grootste lol, terwijl wij afzien tijdens onze 12 reps on high speed. Althans, zo voelde het aan…
Na een paar goede files en een snelle lunch zette ik koers naar Kootwijk voor een OL. De Veluwse Tweedaagse stond al even in de agenda. Met benen vol pap zou ik vandaag de ‘lange’ doen, van 7,2 km. Maar met een kompas die 20-45 graden afwijkt waardoor ik al 3 km nodig had om mijn eerste checkpoint te vinden en grote moeite had om de volgende checkpoints te vinden zat ik halverwege al op 7 kilometer. Aangezien ik een hele late starttijd had liep het al tegen de eindtijd. Ik had ook nog een etentje vanavond dus besloot de handdoek in de ring te gooien. Vrolijker werd ik toch niet door dat oeverloze gezoek naar checkpoints waarbij mijn kompas me totaal de verkeerde kant op stuurde. Wat een slecht resultaat was dit zeg… Beschamend gewoon!

Totaal loop kilometers deze week: 16 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 1.194 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km
Totaal september loopkilometers: 121 km

2 reacties

 • Jack Kuijten

  Hi Andrea, een kompas dat afwijkt??
  Heb je het kompas niet te dicht bij je mobiele tefoon gehouden of bij andere metalen voorwerpen?
  Want daar reageert je kompas ook op, en krijg je een afwijking.

  Groeten
  Jack

 • Andrea

  Nope, ik begreep dat het kompas dat ik heb nogal gevoelig is voor beschadigingen, omdat het naaldje door trillingen steeds ‘losser’ kan komen te zitten. Schijnt met dat soort kompas vaker voor te komen. Dus nu een kompas dat geschikt is om te OL’en.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!