Training

Sports diary #44 2021

Het ene moment voel ik me top, het volgende moment kwakkel ik me weer een ongeluk. Ik ben er aardig klaar mee. Gelukkig gaan de trainingen tussen de downs door wel goed.

Zondag
Dag twee van de oriënteringstweedaagse ging gelukkig een stuk beter! Vandaag stonden we op de Arnhemse heide, een militair oefenterrein. Waar we normaal gesproken borden met daarop ‘gevaar’, ‘munitie’ en ‘granaten’ beter niet negeren werden we nu letterlijk het riet in gestuurd! Met een nieuw kompas kon ik aardig koersvast door de rimboe navigeren. Ik maakte alleen ergens een grote fout, waardoor ik veel tijd verloor. Maar uiteindelijk alle punten gevonden. Helaas eentje niet goed gecheckt, dus als nog een slechte uitslag.

Maandag
Ik ben er helemaal klaar mee. Ik weet niet wat mijn lijf doet, maar na dikke koortsstuipen vannacht, keelpijn kuchen en een snotneus lag ik vandaag ziek op de bank. Alleen een groot nadeel: er is niemand die mijn werk overneemt, dus uiteindelijk zat ik toch nog te werken. Vandaag ook meteen voor de zekerheid even laten testen en in quarantaine wachten op de uitslag. Sinds mijn vaccinaties is mijn lijf continu in strijd tegen ‘iets’. In de afgelopen twee maanden ook nog eens drie antibioticakuren gehad dus mijn weerstand heeft een aardige klap gehad.

Dinsdag
In de loop van de ochtend krijg ik (eindelijk) de uitslag, negatief! Dus dat is goed nieuws. Ik voel me ook wat beter dus ben weer aan het werk. De brandweeravond is gelukkig heel relaxt: we krijgen uitleg over een nieuw te gebruiken app voor onze beschikbaarheid. Vandaag kan ik dus even rustig bijkomen.

Woensdag
Hehe weer ik voel me weer kiplekker. Aan het einde van de dag besluit ik een frisse neus te halen en loop richting het Henschotermeer. De hele dag is het al mistig. Niet aanlokkelijk om naar buiten te gaan, maar eenmaal buiten vind ik het heerlijk, zo veel zuurstof in de lucht.
’s Avonds hebben we een leuke opleidingsavond THV. Vandaag stabiliseren we auto’s op de kant, op het dak, op een talud en half op de vangrail. Ik ga de slackline maar weer eens tevoorschijn halen, want die spanbanden gaan veelvuldig terugkomen de komende weken!

Donderdag
Na een ochtendje nog wat achterstallig werk van mijn zieke dag inhalen heb ik weekend! Vandaag geen rondje hardlopen, wat ik vaak doe op mijn vrije donderdag, maar een rondje wandelen. Het is superlekker weer! En nu er nog wat blad aan de bomen zit wil ik er nog even goed van genieten.

Vrijdag
Wat een training vandaag! Het ging zo lekker en makkelijk! Nog nooit had Huub geen commentaar op mijn deadlifts. Met 4 sets van 7 reps op 97,5 kilo werd de training gestart, gevolgd door bench press, pull downs en dumbell presses.

Zaterdag
Kanonnen. Dacht ik dat de squats van vorige week heftig waren, vandaag ging er nog wat gewicht bij met 4 sets van 12+ reps en ‘mochten’ we daarna nog even 2 x 80m lunges maken! Ik wil morgen nog hardlopen! De training werd afgesloten met 200 kettlebelswings. Opperste concentratie om de tel niet kwijt te raken…

Totaal loop kilometers deze week: 19 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 1.213 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km
Totaal september loopkilometers: 121 km
Totaal oktober loopkilometers: 136 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!