Training

Sports diary #44 2023

Er werd weer gehakt en gebeukt op een rotswand, de loopkilometers bleven deze week even achter, maar daarentegen wandelde ik een dagje door de achtertuin met het beste gezelschap.

Zondag
De wekker ging vanochtend veel te vroeg naar mijn zin, maar voor een goed doel! Vandaag stond een dagje Landelies op de planning. Een groeve in België waar je calcietkristallen kunt vinden… En de vraag is niet of je iets vindt, maar hoeveel…

Met een vriend, na een autopechgeval, met mijn auto op weg. Een flink stuk rijden, maar we kwamen zo lekker op tijd bij de groeve aan, waar we enigen bleken te zijn! De weersvoorspellingen waren dan ook echt ronduit slecht geweest voor het weekend, maar we hadden vandaag mazzel. De grote vraag van vandaag: waar te beginnen?Heel veel al openliggende pockets, maar met veel kapotte kristallen. Het was een beetje trail and error. Hakken hier, beuken daar, beetje rondzoeken en op een andere laag een totaal ander vorm vinden. Pocketje op een onmogelijke hoogte, pocketje achter een waterval. Na een dag hameren en tikken kon ik bijna mijn hamer niet meer vasthouden en het ergste moest nog komen… We moesten met onze vondsten terug naar de auto. Door de blubber van onder uit de groeve terug omhoog. Zo blij met het wagentje wat ik had kunnen lenen, anders hadden we veel selectiever moeten zijn met wat we mee konden nemen…
Nu nog het schoonmaken…

Maandag
Het weer slaat om. Het is gedaan met de mooie zonnige periodes, maar ik kan de korte broek nog geen gedag zeggen. Dus ik stopte iets vroeger met werken om nog met daglicht een rondje te kunnen lopen. Helaas begon het toen wel te regenen. Die wintertijd doet mijn humeur ook even geen goed zeg! Het is me veel te vroeg donker…

Dinsdag
Kantoordag vandaag met een lunchwandeling. En vandaag werkte ik even flink door, want morgen wissel ik om met donderdag vanwege een leuke geplande wandeling. Maar hoe minder uren ik door hoef te schuiven naar donderdag, hoe beter!

Woensdag
Vandaag was een tè leuke dag! Samen met Sebastiaan, Joyce, Ingeborg en Ronald wandelden we vandaag de voor hen 4e etappe van de HeuvelrugVierdaagse. Een route van 20 kilometer vanuit Doorn, die me weer nieuwe paden liet ontdekken in mijn achtertuin! Met soms wat uitdagende stukken voor Sebastiaan, maar we sleepten hem er letterlijk doorheen. Of vanaf. Een warme chocostop en lunchstop konden natuurlijk niet ontbreken en we hadden enorm veel mazzel met het weer. Wat een dag!

Donderdag
Met de wandelkilometers van gisteren nog in de benen moest ik vandaag nog even wat werk inhalen.  Niet erg… het was toch schijtweer. Het stormde aardig en toen… ging de pieper twee keer voor stormschade. Of beter gezegd, wat boomzaagwerk.

Vrijdag
Poeeee wat een deadlifts programma zeg. Met 4 sets van 6 reps op een 112,5 kilo (waar ik anders niet zó veel moeite mee heb) trok ik mezelf helemaal leeg. En krom. Ik kan gewoon mijn brace en houding niet vasthouden. Alsof het gewicht mijn schouders finaal naar voren trekt.
Na de training ging ik op logé visite bij Sofie, die een weekje op een teckeltje past. Even aan de wandel dus met een kop koffie halverwege.

Zaterdag
Vanochtend waren we maar met een heel klein, maar gezellig clubje. Kleine Marietje was er ook weer bij en begint zich steeds meer thuis te voelen in de gym, terwijl ze aangelijnd is aan een kettlebell.
Vervolgens werd het een ritje naar het zuiden van het land, waar ik naar de open dag van Leomoongems ging. Een superleuke meid, die prachtige mineralen verkoopt. Ik kon het dus ook niet laten om wat moois aan te schaffen. Na een leuke open dag was mijn volgende stop bij Hiddem Gem Minerals om een bestelling op te halen, me te vergapen aan de UV-kamer en nog een paar hele mooie stukken uit te zoeken. En vervolgens naar huis, waar ik moe en voldaan op de bank plofte.

Totaal loopkilometers deze week: 6 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 657 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!