Training

Sports diary #45 2019

Met een fantastisch hoogtepunt van het Spartan Trifecta World Championship kwam aan mijn raceseizoen een einde. Wat een jaar, wat een avonturen en wat een berg metaal!

Zondag
Deze dag liep niet als gepland… De hoofdpijn was niet weg en daarom was ik genoodzaakt, na 10 helse kilometers in de Beast, mijn raceplan volledig om te gooien. In plaats van standje racen moest de knop om. Gelukkig lukte dat en wist ik te genieten van de rest van de race ondanks dat ik een paar plekken in het klassement dropte. Maar door de wijziging van mijn strategie finishte ik zonder hoofdpijn én met een grote smile op mijn kop! Dubbele winst, want dat ik mijn eigen mindset zo snel om kan schakelen is voor mij de grootste opsteker van dit weekend.

Maandag
Hadden we het hele weekend stikheet weer gehad, vandaag regende het weer pijpenstelen. Ons bezoekje Mystras was dus een natte bedoeling, maat het lukte ons wel een paar mooie foto’s te maken. De rest van de dag werd chillend, etend en wandelend doorgebracht in Sparta, waar we voor de 3e keer gingen eten bij ons pancake restaurantje.

Dinsdag
Getver en toen was de week al weer voorbij! We vlogen pas aan het einde van de dag, dus dat gaf ons mooi de mogelijkheid onderweg nog wat ‘oude stenen’ te bezoeken. We kwamen uit bij Oud Korinthe, wat heel indrukwekkend was. Verschillende tijden, tot wel 3000 jaar oud, komen hier samen, met als hoogtepunt de acropolis die uittorend boven het oude stadje. Met een beetje fantasie en de schetsen op de informatieborden zie je het oude Griekenland zo voor je.
Een voorspoedige reis bracht ons terug naar het vliegveld in Athene, de vlucht vertrok nog eens voor op schema ook en zo waren we ruim op tijd terug op Nederlandse bodem. In de zeikende regen.. Getver, hier ook al!

Woensdag
Meteen weer aan de bak,  met een heel leuk gesprek bij een bedrijf waar ik mogelijk als communicatie-adviseur aan de slag ga. Spannend!

Donderdag
Niet morgen naar Huub,  maar vandaag! We deden meteen een oefening die ik nog niet eerder had gedaan: deficit deadlifts met een stop in de beweging. Heftig!

Vrijdag
Ik ben pas een paar dagen thuis, afgelopen weekend was mijn laatste raceweekend èn reis dit jaar en daarom besloot ik op zoek te gaan naar mogelijkheden om dit jaar nog een race te lopen… Reden: ik sta nu 2e in het wereldwijde puntenklassement van Spartan en hoe gaaf zou het zijn als ik die positie vast kan houden!

Zaterdag
Weer lekker met de groep trainen, maar we vergaten foto’s te maken. Na een rondje hardlopen bleek de hele training te bestaan uit benen: high bar squats, high bar squats met een ‘bounce’ (wat geen bounce mag zijn) en split squats. Ik kon de rest van de dag niet meer lopen!
Gelukkig hoefde ik ook niet veel te doen, al stond de telefoon roodgloeiend. Samen met een aantal Spartan maatjes volgde ik de verrichtingen van Kelly die die weekend deelneemt aan het Spartan Ultra Wold Championship. Zo gaaf! En ondertussen ben ik een armbandje aan het ontwerpen.

Totaal loop kilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 896 km

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!