Training

Sports diary #45 2021

Deze week viel in één klap een boel spanning weg. Ik ben geslaagd voor mijn brand examen! Daarnaast was het de hele week mooi droog herfstweer en maakte ik heerlijke kilometers. Niet alleen op de hardloopschoenen, maar ook wandelend.

Zondag
De week werd goed afgetrapt. Lamme benen van gisteren of niet! Het was prachtig herfstweer dus ik wilde weer eens een lang rondje over de Utrechtse Heuvelrug lopen. Via Maarn naar de zandafgraving, over het grote veld naar de Traaij om via De Laagt en De Hoogt naar de Piramide te lopen en vandaar weer naar huis. Een paar frisse buitjes, veel zon, een regenboog, een oppashondje en 23 kilometer verder was ik niet moe, wel voldaan.

Maandag
Eigenlijk zou ik vandaag een kantoordag hebben, maar er kwam een kinkje in de kabel, waardoor ik een dagje (in afwachting van een testuitslag) in quarantaine zat. Niet er

Dinsdag
De testuitslag kwam in de loop van de ochtend. Negatief, dus op naar kantoor! Lekker even op een andere plek werken. Moet internet er niet alleen steeds uitklappen. Maar een dagje op kantoor leverde me ook een blik op een leuke publicatie op in het magazine RunningNL!


Woensdag

Deze dag stond rood omcirkeld in de agenda… Herexamen brand… En ik zag er enorm tegenop. Tijdens ons eerste examen hadden we alles tegen, werden we beoordeeld op een inzetwijze waar we niet toe zijn opgeleid en liep alles in de soep. De druk was dus hoog. En die weken in afwachting tot het volgende examen, waarvan pas vorige week de definitieve datum en tijd werd vastgesteld werkten nu ook niet mee.
De inzet vandaag was totaal anders! Met een blussing van buitenaf en vervolgens via de eerste verdieping de kelderprocedure naar een brand die we moesten afblussen en een slachtoffer weer mee terug naar buiten nemen. Intensief, fles leeg, maar…. de hele klas geslaagd!
Dat konden we niet direct vieren, want we hadden ’s avonds nog THV les, maar daarna werd toch echt even een biertje open getrokken!

Donderdag
De ASICS World Ekiden is van start gegaan! Met twee teams doe ik hier aan mee en ik ging vandaag aan de slag met de eerste etappe van 10 kilometer. Een mooi rondje Henschotermeer. Team Chasing Smiles en Team Chasing Smiles Too are on the go! Let’s get those feet of the ground!

Vrijdag
Dit is heel gek. Vandaag geen training in Breda, dus ik begon de ochtend met een deadlift sessie inde huiskamer, gevolgd door romanian deadlifts. Met de gewichten op de bar was ik als de dood dat ik mijn vloer zou mollen dus heeeel voorzichtig legde ik de bar steeds neer. Extra zware training dus met 110 kilo er op!
Het was ’s middags te mooi weer om binnen te blijven, dus ik besloot een rondje Grebbelinie te wandelen. Wat een supermooie zonsondergang!

Zaterdag

Oei en dan wakker worden met een rare keelpijn, wetende dat een klasgenoot, waar ik woensdag examen mee had positief is getest… Helaas, geen training voor mij vandaag. In plaats daarvan weer een stok in mijn neus. Alleen kon ik er pas ’s middags terecht, dus keek ik eerst maar naar de Sinterklaasintocht.
Na de test leek het me een goed idee om de adviezen van Rutte en De Jonge op te volgen: bewegen en ventileren. Dus ik zonderde me af in mijn quarantainebos voor een mooie herfstwandeling.

Totaal loop kilometers deze week: 33 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 1.246 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km
Totaal september loopkilometers: 121 km
Totaal oktober loopkilometers: 136 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!