Training

Sports diary #45 2022

Dit was niet mijn raceweekend… Dat werd me door mijn lichaam wel even duidelijk gemaakt. Dan maar genieten van wat wel kan en deze week wat meer rust pakken.

Zondag
Na een nacht van bakken met regen uit de lucht en knallend onweer was het pad voor het huisje veranderd in een modderstroom. En het bleef maar regenen en donderen. Met een aantal andere Nederlanders had ik contact en we waren er niet gerust op om te starten met onweer in de bergen. Voor mij kwam daar nog mijn fysieke gesteldheid bij en het risico op zwikken in de glibberige modder of op een steen in een modderpoel als ik door de bergen liep. Ik besloot met pijn in het hart niet te starten. In plaats daarvan bracht ik de dag door met de Nederlandse supporters en anderen die niet van start waren gegaan. En zo haalde ik gelukkig heel wat social time in.
Mijn Trifectaweekend maakte ik dus niet compleet, maar ik behaalde wel de x20 lifetime Trifecta en mocht een heel pakket aan goodies ophalen!
Aangezien ik nog een rit door de bergen voor de boeg had, vertrok ik niet al te laat naar huis. Ik moest ook mijn koffer nog inpakken. Wel raar om in een leeg en stil huisje terug te komen. Mijn reisgenootjes waren ondertussen al richting Athene terug gereisd, omdat ze maandagochtend vroeg het vliegtuig moesten hebben.

Maandag
Ik was te vroeg wakker, maar kon niet meer slapen. Daarom besloot ik via een omweg via Kalamata aan westkust van de Peloppponesos te rijden. Een mooie route door de bergen, die nog even wat avontuurlijker werd, doordat de hoofdweg was afgesloten en ik een kleiner weggetje op werd gestuurd. De navigatie kreeg het vervolgens op de heupen en dacht dat ik onverwachte paden die steil de afgrond ingingen ook wel leuk zou vinden… Nee laat maar!
Vanaf Kalamata was het vervolgens een en al snelweg naar Athene en met een paar pauzes en een bloedneus (alweer) kwam ik mooi op tijd op het vliegveld aan. Bagage droppen en met Sabine wachten tot we konden boarden om vervolgens een gezellige vlucht naar huis te hebben. En toen was het alweer voorbij… Nee, dit was mijn weekend niet op meerdere vlakken. En dat voor mijn 10e WK deelname… Dit moet ik nog maar even dunnetjes overdoen volgend jaar!

Dinsdag
Alsof ik niet ben weggeweest. Vandaag gewoon weer aan het werk! Eigenlijk zou ik naar kantoor gaan, maar ik had een fikse verkoudheid meegenomen uit Griekenland. En ik durfde eigenlijk niet goed een teststok in mijn neus te duwen om te testen, vanwege de kans op een neusexplosie. In de loop van de ochtend toch maar gedaan. Gelukkig negatief! En toen ging de pieper. Een reanimatie in het dorp. Ik zat op de wagen en we reden met spoed naar het adres, waar een voorbijkomende huisarts al was gestart. De persoon in kwestie werd aan de monitor naar het ziekenhuis gebracht.
’s Avond hadden we een rustige theorie-avond op de kazerne met meetapparatuur, werken op hoogte en gebruik van de portofoons.

Woensdag
Ik ben niet helemaal fit, dus het sporten houd ik deze week op een laag pitje. Er ligt toch werk genoeg om me mee bezig te houden. Eeen… de foto’s van Spartan staan online! Dus dat is neuzen in de foto’s. En na gisteren sta ik weer met beide voeten op de grond. Dan is een raceweekend waar je op alle vlakken andere verwachtingen van had maar betrekkelijk.

Donderdag
Vandaag ook nog even een werkdagje. Het voordeel van parttime werken is dat ik met mijn dagen kan schuiven. Dus mijn weekend begint een dagje later. En stiekem ben ik er ook wel aan toe. Het gehoest maakt me moe en ik slaap slecht.

Vrijdag
Op naar Huub. Twee weken niet getraind, dus de deadlifts gingen iets minder zwaar dan gepland, maar ze voelden goed. Huub gaf me ook nog even een behandeling vanwege het bandje in de voet. Die klap heeft geleid tot hypertonie in mijn hele systeem. Van voorste kruisband tot nek: niets deed wat het moest doen. Met PDTR wordt die hypertonie opgeheven en sta ik weer stevig in de schoenen.
Daarna snel naar huis, want ik heb huiswerk te doen! Komende week start mijn opleiding tot Grip5 trauma-acteur, waarvoor we onder andere leren grimeren. Dit weekend staan er twee films op de planning en een wond maken met huis-tuin-en-keuken spullen.

Zaterdag
Ik word helemaal gek van het gehoest. Inslapen gaat al de hele week waardeloos en daarom besloot ik vanochtend niet naar training te gaan, maar even bij te slapen. Daarbij komt ook dat ik toch aardig wat spierpijn van gisteren heb… En dat heb ik normaal gesproken niet snel, zeker niet na lage gewichten. Dus ik denk dat mijn lijf echt even moeite heeft om die verkoudheid eruit te werken. Het werd een lazy dagje met veel gepruts in te keuken met wax, bloem, kruiden en nepbloed.
’s Avonds hadden we ons teambuildingsuitje van de brandweer, waarbij we na een autopuzzeltocht een gezellig avond tafelen hadden.

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 1058 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km
Aantal loopkilometers september: 104 km
Aantal loopkilometers oktober: 81 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!