Training

Sports diary #45 2023

Met in ieder geval een week looprust in het vooruitzicht werd er deze week nog even een lekkere afstand afgelegd, voordat ik een dagje plat lag.

Zondag
Vandaag stond een lange duurloop op de planning. En laat ik nu vandaag de mazzel (weer) hebben dat het weer beter is dan voorspeld. Het bos was dan wel zeiknat, maar het bleef verder nagenoeg droog. Vandaag liep ik 25 kilometer en door deze afstand kon ik weer eens richting het zuiden afzakken. Via Leersum naar Amerongen en over de Amerongse Berg (waar ik jarenlang iedere zaterdag getraind heb) weer terug naar huis. Ik moet zeggen dat ik er na 25 kilometer ook wel echt klaar mee was…

Maandag
Het mooie van zondag je lange duurloop lopen: maandag is rustdag. En aangezien ik vandaag een aantal werkoverleggen heb komt dat heel mooi uit. Ik liep mijn benen even los voor wat boodschappen.

Dinsdag
Op kantoor hadden we weer eens onze maandaftrap, wat eigenlijk een feestje was, omdat een collega 25 jaar in dienst is. Heel gezellig, maar veel te rumoerig voor mij om te kunnen werken. De middag werkte ik dan ook thuis, zodat ik tenminste nog wat gedaan kreeg.
De oefening van vanavond was een speciale. Met een clubje deden we namelijk mee aan een regionale inzet met twee andere korpsen bij onze buurgemeente. Superleuk om eens andere bedrijfspanden van binnen te zien en met de andere korpsen samen te werken.

Woensdag
Wat zo leuk is van mijn werk, is dat ik gelijkgestemden (hardloopgekkies) mag interviewen en daardoor de leukste mensen ontmoet met bijzondere verhalen! Zo had ik vandaag ook weer een superleuk interview met een loper met een heel bijzonder doel.
Meteen zoveel zin om hard te lopen, dat ik tijdens de lunchpauze de loopschoenen aan trok voor een kort rondje. Werken kan later ook nog wel… Voorlopig ook even mijn laatste loopje, want de komende week blijven de loopschoenen stilstaan.
Mijn dag werken werd nog even onderbroken door een brandmelding. Als nummer 1 zat ik op de wagen en mijn taak bestond uit het doven van de vonkjes van een berg bladeren die had gebrand. Met laars. Hier was geen water voor nodig.

Donderdag
En toen was het al weer weekend! Man man, de tijd gaat veel te snel. Maar de wekker ging vandaag op tijd. Ik had namelijk een bijzondere afspraak. Bij de Tattooshop namelijk, want vandaag wordt deel 3 van mijn arm gemaakt. De binnenkant van de bovenarm is aan de beurt. Nu had ik verwacht dat dat eigenlijk een heel pijnlijke plek zou zijn, maar ik heb serieus weer heel zen in de stoel gelegen. Ik viel zelfs bijna in slaap! Het gekke is dat ik als de dood ben voor naalden, maar tatoeëren is zo rustgevend. Het is altijd druk in mijn hoofd, behalve op zo’n dag. Beetje liggen te liggen en naar muziek luisteren en het gezoem van het machientje. Na 6 uur was ik er alleen wel klaar mee, maar Carlos gelukkig ook. Het is weer een kunstwerkje geworden!

Vrijdag
Aangezien mijn arm is ingewrapped wordt er vandaag niet getraind. Ik kan met de deadlifts mijn arm niet goed gebruiken. En eigenlijk vind ik dat niet zo heel erg. Na een dag tatoeëren geeft mijn lijf wel een beetje reactie en ik voel me een beetje koortsig. Dus vandaag was een heel relaxt dagje en vond ik eindelijk de tijd om eens wat stukken uit Landelies met de tandenborstel op te poetsen. Vooral de UV-reactie is verrassend, want er zit superveel diversiteit in!

Zaterdag
Squats voor breakfast en die kan ik prima doen met mijn wrapje! Dus lekker de dag gestart in Breda met een fijne training.
Vervolgens reed ik door naar Utrecht voor de Verzamelbeurs. Ik had namelijk een vrijkaartje gekregen dus het leek me leuk om daar eens rond te neuzen. Man, ik heb mijn ogen uitgekeken! Niet alleen om de prullaria en troep die werd aangeboden tussen mooie verzamelstukken door, maar ook de mensen die er rondliepen en de lucht van schimmel die in bepaalde hoeken hing. Voor de mineralen hoefde ik het niet te doen, maar het was een leuk bestede middag!

Totaal loopkilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 688 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!