Training

Sports diary #46 2020

Mijn voornemen om dagelijks een half uur buiten te zijn doet me goed! Lekker wandelen of tussen de middag een rondje hardlopen geeft echt ruimte in mijn hoofd. Deze week ook een bijzondere ontdekking gedaan…

Zondag
Wat een ramp! De koffieboontjes zijn op! Dus op naar Livingstone in Amersfoort voor een verse cappuccino, fijne boontjes en een persoonlijke verjaardagsgroet aan Daan.
Thuis gekomen trok ik toch de loopschoenen even aan. Ik twijfelde na de wandelkilometers van gisteren om een Beastafstand te doen voor het virtuele Spartan Trifecta World Championship, dus ik deed vandaag een korter rondje. Dan maar geen volledig Trifecta weekend.

Maandag
Het wordt op mijn werk alleen maar drukker. Dus echt de tijd om een middagwandeling te maken had ik niet. Het werd een kort rondje, gevolgd door wat leeswerk in de tuin. Half november en gewoon met een t-shirt buiten kunnen zitten! Het moet niet gekker worden.

Dinsdag
De werkdag brak ik lekker doormidden met een lunchrun. Iets verder dan gepland, maar zet mij in het bos en ik race alle kanten op om maar niet naar huis te hoeven. De bil/hamstring hield zich ook goed rustig! Eindelijk! Dus een heerlijk rondje kunnen lopen en genieten van het prachtige zonlicht dat door de bomen scheen.
En met een frisse kop thuis weer verder aan het werk.

Woensdag
Yes naar kantoor! Het is supergezellig om mijn collega’s weer te zien. Maar het geeft ook dusdanig veel afleiding dat mijn kantoordagen toch een stuk minder productief zijn dan de thuiswerkdagen.
Vandaag had ik voor het eerst mijn nieuwe schoenen aan. Barefootschoenen van Lems. In de lunchpauze wandelde ik naar de bakker en na het werk ging ik nog even boodschappen doen. Die schoenen zitten heerlijk! Thuis loop ik altijd op mijn blote voetjes rond, maar dit gevoel ook buiten hebben is toch wel erg fijn.

Donderdag
Poe, ik ben blij dat dit mijn laatste werkdag van de week is. Wat een drukte. Ik heb voor zes dagen werk, die ik in vier werkdagen moet zien te proppen. Dan is tussen de middag buiten zijn echt wel heel erg fijn. Dat voornemen om dagelijks minstens een half uur buiten te zijn bevalt me overigens erg goed. Vandaag deed ik een kort rondje in de lunchpauze. Mijn voeten hadden er totaal geen zin in. Mijn hoofd vond het gelukkig heerlijk.

Vrijdag
Vandaag deed ik iets wat ik nog nooit heb gedaan! Op mijn barefoots squaten! En dat op Swan Lake! Wat een uitvoering, wat een timing!
Nee serieus. Ik squat dus altijd op mijn lifters, met nog een extra verhoging onder de hak, omdat ik een mega slechte mobiliteit heb. Maar joh, we proberen het gewoon op de barefootjes. Dat kostte even wat tijd om warm te worden, maar he… ik zit in iets wat op een squat lijkt! Krijg nou wat. Dus opladen naar trainingsgewicht en het hele programma gedraaid. Op m’n platte schoentjes! Voor een eerste keer helemaal niet slecht. Aan de diepte moet ik echt nog werken, maar ik had al nooit verwacht zo diep te kunnen komen zonder vorm kwijt te raken. Sterker nog: ik had veel meer kracht en controle over de beweging! Ik denk dat ik om ben.


Zaterdag

O maaaaan wat een spierpijn! Ik had al een tijdje niet gesquat, maar in combinatie met een andere positie leverde dat spierpijn op op plekken die ik anders niet voel na het squaten… Vandaag werd dus even een rustdagje met een kort stukje wandelen.

Totaal loop kilometers deze week: 23 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 1084 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!