Training

Sports diary #46 2022

Het sporten is deze week nog even op een niet al te hoog pitje. Ik hoest me suf! Maar ik geniet wel van de momentjes buiten en gelukkig is het behoorlijk mooi herfstweer.

Zondag
Twee weken geleden haalde ik mijn eerste podium op een orienteeringrun, vandaag werd ik 4e op het NK! Van de vier deelnemers in mijn leeftijdsklasse… Aangezien de OL in Ede was, lekker dichtbij dus, had ik me daar een tijdje geleden voor ingeschreven. Me totaal niet gerealiseerd dat het een NK was. Niet dat dat uitmaakt, ik deed mijn eigen ding. Met een kaart van bijna 10 jaar oud, die op enkele punten minimaal was aangepast, en met mijn dwarse voetje in combi met de ondergrond, was het lastig navigeren. Ik liep expres veel paden, zodat ik tenminste ook nog wat kon hardlopen. Maar daardoor maakte ik behoorlijk wat extra kilometers. Uiteindelijk weer een foutloze ronde gelopen, maar mezelf wel een paar keer kwijt gelopen. Wat een speurtocht was dit!

Maandag
Een gezellig dagje op kantoor! De uren vliegen voorbij en ik kreeg nog behoorlijk wat gedaan vandaag ook. Tussen de middag haal ik weer even tijdens de wandeling een broodje bij de bakker en kon zo meteen een frisse neus halen met mijn collega’s.

Dinsdag
Na een dagje lekker knallen stond er weer een oefenavond op het programma. Daarvoor werden we ‘gealarmeerd’ voor een THV klus, maar op dat terrein bleek ook brand te zijn. Het hele korps dus op pad. Twee slachtoffers onder een vrachtwagen en achterin de loods een brand. Helaas was onze wagen als laatst aanrijdend en hadden de andere ploegen eigenlijk al het werk al gedaan.

Woensdag
Vandaag begon mijn opleiding basis trauma-acteur! De eerste les was met name kennismaken met elkaar en een aantal protocollen doornemen. Voor de komende week hebben we flink wat huiswerk, alleen heb ik voor een groot deel daar mijn grimepakketje voor nodig en die heb ik nog niet voor volgende week…
De rest van de dag en avond werd werkend doorgebracht, want de uurtjes moeten wel gemaakt worden!

Donderdag
Wat een zeikweer… Wind, regen, bleeh! En veel blaadjes op de weg. En… ik had geen zin om buiten te lopen. Maaarrr… ik kan op de kazerne binnen op de loopband lopen! Wel zo veilig met mijn voetje. Het enkelbandje hield zich een uur rustig op de loopband, maar wat is dit saaaai. Het was een goede mentale training zal ik maar zeggen!

Nu had ik stiekem gehoopt dat de pager zou gaan en ik binnen no time in de TS zou zitten, maar helaas. Die pager ging ’s avonds wel. Zat ik als poppetje 1 op de wagen! De jongerenhangplek stond weer eens in brand. Aangekomen was er niet veel van de brand over, maar waren dit mijn eerste vlammetjes die ik tijdens een inzet zag. Die mocht ik blussen met…. een emmertje water…
Vrijdag
Vanochtend weer een lekkere krachttraining bij Huub. Fijne sfeer, fijne training, fijne gewichtjes en een fijn gevoel. Ik blaf alleen de hele wereld bij elkaar, die verkoudheid hakt er goed in, dus moest ik het rustig aan doen.
In de middag ging ik op jacht naar mijn spulletjes voor de opleiding en hield ik me bezig met stappenplannen maken voor verschillende verwondingen. Next step: oefenen, oefenen, oefenen.

Zaterdag
Poe, die kuiten voel ik wel van gisteren en de benen zijn een beetje moe. Na het slepen deze ochtend staan er squats op het programma en ik zie even sterretjes, maar word de training lekker afgesloten met een partijtje touwtrekken.

Totaal loopkilometers deze week: 23 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 1058 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km
Aantal loopkilometers september: 104 km
Aantal loopkilometers oktober: 81 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!