Training

Sports diary #46 2023

Een week niet mogen zweten, betekent zo ongeveer niets doen voor mij… In ieder geval niet hardlopen. En stiekem, is dat ook wel eens even lekker.

Zondag
Als je niet kunt hardlopen, kun je natuurlijk wel wandelen! De herfst is nu echt op zijn hoogtepunt, de kleuren in het bos zijn echt prachtig! Vandaag had ik een wandeldate met mijn achternichtje en ze wilde heel graag mijn achtertuin komen bezoeken.
Dus liepen we een mooie ronde door Den Treek, met een warme choco stop bij het Henschotermeer, en een heel toevallige ontmoeting met mijn ouders midden op de Piramide! Stonden we net charmant foto’s te maken! Na10 kilometer hadden we een pannenkoekenstop bij Bergzicht gepland, met daarna nog de mogelijkheid om er een lusje aan te plakken. Omwille van de tijd lieten we het bij deze leuke wandeling en ouwehoeren we de volgende keer wel weer verder! Wat een topdagje!

Maandag
Een lekkere drukke werkweek voor de boeg, want ik heb nog een interview uit te werken. Dat deed ik dus vandaag. Het is soms zo jammer dat je maar een bepaald aantal woorden hebt, want soms denk ik een boek te kunnen schrijven naar aanleiding van een interview.
Ik doorbrak de werkdag wel even met twee wandelingen. Aangezien ik niet mag hardlopen moet ik er zo voor waken dat ik niet aan mijn stoel vastroest… Als ik niet kan sporten ben ik ook meteen een lui varken.

Dinsdag
Vandaag werkte ik thuis, want de auto moest voor een onderhoudsbeurt naar de garage. Makkelijk dat ik daar ook gewoon kan werken, dus ik hoefde geen uurtjes te missen.
’s Middags ging de pieper voor een reanimatie. Alles valt uit mijn handen en ik ben op weg naar de kazerne. Na onze inzet is het hopen dat we hebben kunnen bijdragen aan een goede afloop.
De oefenavond van vanavond is er eentje om nooit te vergeten. Ik zat samen met mijn opleidingsmaatje op de derde en laatste wagen van een regionale oefening. Nou, dat zal wel waterwinning worden, dachten we… Mooi niet. We gingen als laatste ploeg naar binnen voor het zoeken van vermisten en eventuele brandhaarden bestrijden. We kwamen uit in het zwembad, maar door de dichte rook zagen we geen hand voor ogen. Maar we hoorden wel iemand… Bleek er iemand van de instelling in het zwembad te zijn en die wilde er met geen mogelijkheid uitkomen. Onze opdracht: haal hem er uit! Ok… met pak en ademlucht het zwembad in? Het kan… en dat we met ademlucht ook onder water kunnen ademen hebben we ook ervaren… Bijzonder en ik denk niet dat we in de praktijk onszelf ooit in een dergelijke situatie zullen begeven, maar de mogelijkheid om dit eens te oefenen was top! Maar vervolgens waren we dus wel volledig doorweekt en met het windje leidde dat al snel tot rillingen, waardoor we de TS in werden gesommeerd. Gelukkig bracht iemand wat droge kleding naar de kazerne, want hier waren we niet op voorbereid. Actiepunt: er komt morgen direct een droge set kleding op de kazerne te liggen.

Woensdag
Aangezien mijn wrapje gisteren behoorlijk los was geraakt heb ik die onder de douche maar verwijderd. Een onverwachts chloorbad vroeg ook om even wat extra aandacht. Dus met de tube crème vandaag op kantoor. Toch wel lekker als je de grootste slag van je werkuren al gemaakt hebt en productie gedraaid hebt, zodat je na de werkdag ook echt de deur dicht kunt trekken voor het weekend.

Donderdag
Ok, mijn weekend had ik me wat anders voorgesteld, maar het begon met een ongelooflijke off-dag. Ik voelde me down, wilde nog niet gaan hardlopen want de arm is nog vol aan het genezen, maar had bovenal ook nergens zin in. Deze dag maar snel weer vergeten.

Vrijdag
Poe, weer hele zware deadlifts vandaag. Deze cycle lijk ik er maar niet in te komen. Alsof ik met een hoger gewicht ineens niet meer kan deadliften en mijn spieren niet op de juiste manier aan kan sturen.
Na de training reed ik door naar Nieuwegein voor een lunchafspraak met wandeling met Alwin. Gezellig weer even bijkletsen en al wandelend meters maken in plaats van hardlopend. Ik moet zeggen… door niet te mogen hardlopen en te gaan wandelen sta ik wel op standje heel relaxt.

Zaterdag
Het was weer een gezellige bende vanochtend bij de training. Ook vandaag, zoals iedere zaterdag, squatjes en die gingen lekker! Beter dan de deadlifts in ieder geval.
Aan het einde van de middag werd ik opgepikt door vrienden voor een tripje naar de kust voor een übergezellige verjaardag, waarbij we een berg groenten verstopten in huis.

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 688 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!