Training

Sports diary #47 2018

Dit was geloof ik niet echt mijn week… Iets te veel spierpijn, een beetje een spannend ziekenhuisbezoek, een dag beroerd, ter nauwernood aan een ongeluk ontsnapt… De week eindigde gelukkig wel prima. Hopelijk kan ik volgende week wat meer genieten!

Zondag
Een appje van de trainer. Of we allemaal even willen laten weten hoe ons lichaam voelt na die fijne 150 sand bag squats. Ik kan nog net overeind komen, maar verder waggel ik door huis alsof ik net door een vrachtwagen ben overreden. Dat deze vergelijking deze week een heel andere betekenis krijgt, wist ik op dat moment nog niet. Maar feit was dat ik vandaag niet verder kwam dan de eettafel waar ik met een puzzel bezig was. Hersengymnastiek is ook sport.

Maandag
Een klein beetje een spannende dag vandaag. Ik moest voor een onderzoek naar het ziekenhuis. Niets ernstigs, gewoon een check. Ik had namelijk wat last van de benen en kreeg een echo van de vaten in de benen. Dat was best een grappig onderzoek, waarbij het licht uitging en ik zelf mee kon kijken op het scherm. Een kneep in de kuit leverde een duidelijke terugvloeiing zien en al direct deden de kleppen weer het werk. Alles perfect in orde!

Dinsdag
Wat. Een. KAKDAG! Nadat ik me gisteravond al wat belabberd begon te voelen, had ik vannacht nauwelijks een oog dicht gedaan en toen ik vanochtend badend van het zweet wakker werd leek het me toch verstandig even de temperatuur te meten. WTF! Nou, het was duidelijk wat de reden was van mijn rotnacht: koorts. Vandaag lag ik dus plat in bed en daarna op de bank. Gelukkig was de koorts aan het einde van de dag weg. En de eetlust ook nog steeds.

Woensdag
Gelukkig geen koorts en ik voelde me al beter. Nog wel slap in de ochtend, maar de eetlust was terug dus stouwde ik me vandaag aardig vol. Omdat ik van een dag plat zo stijf als een plank was, ging ik aan het einde van de dag even naar de Crossfitbox voor een wod om wat mobiliteit terug te krijgen in dat lijf. Overhead squats. Dat kon maar één ding betekenen. Spierpijn. Iets van 2 jaar niet meer gedaan! Maar bewegen voelde gelukkig goed.

Donderdag
Hoe hard kun je schrikken? Op weg naar kantoor was het bijna gedaan met me. Ik moest vanaf een klaverblad invoegen op de snelweg. Aangezien  het druk was, stonden we nagenoeg stil en konden we keurig ritsen. De auto die voor me de afrit op ging kon gas geven en daarmee kwam ruimte voor mij vrij. Op het moment dat ik gas wil geven om verder in te voegen schiet een vrachtwagen van de meest linkerbaan voor me langs de afrit op! Hij sneed me finaal af en het was mijn geluk dat mijn auto niet zo snel op kan trekken. Zijn oplegger kwam steeds dichterbij en aangezien ik nog schuin op de eerste rijstrook stond kon ik geen kant op! Met trillend lijf reed ik naar kantoor om de hele dag uit m’n hummetje en behoorlijk emotioneel te zijn. Wat een idioten op de weg!

Vrijdag
Best een sportief dagje vandaag! De training bij Huub werd vooraf gegaan door een rondje tempoloop. Vervolgens de krachttraining, waarbij wat gewichten weer omhoog gingen en ik waanzinnig faalde op de benchpress. Snel naar huis, eten, douchen en een boulderdate met Shiva en haar zoontje in Utrecht. Ik was nog nooit bij Energiehaven geweest, maar wat een leuke boulderhal is dat! Aanrader! Mijn armen waren wel helemaal op.

Zaterdag
Een flashback naar de training van vorige week. Ook vandaag 150 sandbag squats. Ik ging in gewicht ietsje omhoog, kreeg het onderwijl aardig moeilijk, maar al met al viel het me mee. Nu hopen dat de spierpijn niet zo erg als vorige week zou zijn… Daarna konden we onze energie botvieren op de ropepull en slepen. De kuiten stonden op ontploffen! De rest van de dag deed ik niet veel meer. Ik was aardig door de energie heen. “Gelukkig” kon ik de rest van de dag op de kont zitten voor nog wat werk.

Totaal loop kilometers deze week: 5 km
Jaartotaal loopkilometers 2018: 920 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!