Training

Sports diary #47 2020

De week vloog voorbij, de bomen zijn bijna kaal, ik maakte mooie kilometers te voet en gierde van het lachen tijdens de krachttrainingen. O en iets met kunst en een pieper!

Zondag
Vandaag verliep anders dan gepland. Ik zat gewoon te werken! Althans, noem het schrijven van een leuk artikel werk. Het weer was ook niet te best, maar ik wachtte op stortregen. Afgelopen weekenden was het behoorlijk druk in het bos en ik wilde een best wel bekend klompenpad gaan lopen. Dat werd dus aan het einde van de dag, waarbij ik nog moest haasten om voor het donker weer bij de auto te zijn. Een kort blokje om, in de stromende regen, in mijn regentenue. Ik genoot!

Maandag
De kop is weer af. Een drukke werkdag (what’s new) die ik onderbrak met een lunchrun. Ik weet van tevoren meestal wel welk rondje ik ga lopen, maar zo nu en dan schieten mijn benen een andere kant op en sleurt m’n bovenlijf mee. Dit keer over de golfbaan. Waar ik nog best raar werd aangekeken, omdat ik (nog steeds) in korte broek en shirtje loop.

Dinsdag
O wat ben ik blij! Ik schafte een hele mooie schets van Daphne aan! Deze schets had ze al eens geschilderd op een groot doek en de reels van haar making of volgde ik met grote ogen. Dus toen ze dit doek ging schetsen en ik de eerste lijnen op papier zag stuurde ik Daphne een berichtje: deze wil ik!! En zo gezegd, zo gedaan! Vrijdag kan ik mijn kunststuk bij Huub vandaan meenemen.

Woensdag
Kantoordag! Maar omdat ik zondag een halve dag had gewerkt én het vandaag na een paar dagen regen prachtig weer was, had ik vanmiddag lekker vrij! Vanmiddag stond er dan ook een duurloopje gepland en kon ik meteen mijn etappe van de #AsicsEkiden2020 lopen. Ik moest 10 kilometer lopen. En dat mislukte faliekant… De Runkeeper app is sowieso een drama.  Je kunt niet tijdens de registratie een andere functie van de telefoon gebruiken, zoals een foto maken of een werktelefoontje opnemen… Gelukkig heb ik mijn horloge nog. Not! Tijdens een toiletstopje drukte ik per ongeluk op een knopje… dus toen ik mijn horloge weer wilde starten… sloeg hij mijn gelopen 7 kilometer op!! AARRRGGG! Na thuis pielen om die twee gpx bestanden van de totale afstand aan elkaar te knopen gaf ik het op. Dit gaat hem niet worden. Maar lukt het me nog om voor zondag een 10 kilometer te lopen? Normaal zou ik zeggen ‘eitje’, maar het gaat net goed met de bil/hamstring en dat wil ik graag zo houden!


Donderdag

Poe en na een drukke werkweek waar ik voor 6 dagen werk geprobeerd heb ik 4 dagen te proppen was het dan weekend! Daar ben ik ook best aan toe eerlijk gezegd. Maar eerst vanavond nog een leuk bezoekje aan de kazerne. Ik krijg mijn pieper en helm en ben nu officieel aspirant manschap A. Vanwege corona kan ik nog niet veel doen en moet ik wachten tot de opleiding gaat beginnen.

Vrijdag
Nou het weekend is weer begonnen! En hoe! Gierend van het lachen de training door. Dat was nog lastig focussen, terwijl Huub me belachelijk stond te maken en ik met de slappe lach probeerde om niet geplet te worden onder de barbell.
De weersverwachting was niet te best, maar het was ’s middags prachtig weer. Binnen zitten? Zoooonde! Dus hup, wandelschoenen aan en mijn mislukte 10 kilometer etappe van de #AsicsEkiden2020 werd werd wandelend afgelegd. Heerlijk!


Zaterdag

Dacht je gisteren alles al gehad te hebben, de training van vandaag sloeg alles! Eindelijk weer eens meedoen met een groepstraining bij Huub dus dat was vooral heel veel bijkletsen (lees: slap ouwehoren… heel erg slap!) en gigantisch hard lachen. Dat leverde hele stabiele (not) squats op. Maar wel weer op mijn barefoot schoentjes!

’s Avonds zat ik ontspannen een filmpje te kijken. En toen… ging mijn pieper! Ik mag dan niet mee naar een melding, maar ik kan wel mijn aanrijden oefenen. Dat moet sneller. Althans, ik moet geen veters willen strikken!! In dit geval telt echt iedere seconde. Op de kazerne kon ik even de hectiek meemaken, was ik niet de enige die niet mee ging op de wagen maar in zijn geval waren de wagens vol) en kon ik meteen een vragenvuur op hem loslaten. In de kantine wachtten we tot iedereen terug was. Het vuurtje was snel onder controle. Na een korte nababbel gingen we weer naar huis.

Totaal loop kilometers deze week: 22 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 1104 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!