Training

Sports diary #47 2022

Ik heb het goed te pakken… Door de verkoudheid werd er deze week niet gelopen, maar ik had gelukkig genoeg andere dingen om me mee bezig te houden!

Zondag
Eigenlijk stond er vandaag een OL in de planning, maar een slechte nachtrust en de verkoudheid deden me besluiten om niet te gaan. In plaats daarvan besloot ik een wandeling te maken bij de Zanderij, waar de mist uit het water omhoog trok. Ik zag nog twee reetjes, die me net te snel af waren om er een foto van te kunnen maken.
’s Middags wandelde ik nog een rondje in Amersfoort, waar ik even wat spulletjes moest halen voor mijn opleiding om te kunnen grimeren.

Maandag
De wekker stond behoorlijk vroeg, want ik ging vandaag op pad! Om 5.45 zat ik in de auto op weg naar de Botlek waar ik een 24-uursdienst met een collega van onze kazerne mee ging lopen. Een totaal ander werkgebied, want bijna allemaal industrieel. Ondanks dat we de eerste (en enige) melding pas om 22.00 uur hadden, was het een interessante dienst. Van voertuigcontrole tot  presentatie over tank(put) brandbestrijding en van incident management op een maquette tot sporten.

Tijdens het tandenpoetsen ging de pager. De melding betrof een elektrocutie, maar werd afgemeld toen we aanrijdend waren omdat de persoon bij kennis was en binnen bereik van de ambulance. Terug gekomen op de kazerne was het bedtijd. Zou de pager nog gaan?

Dinsdag
De nacht verliep heel rustig en na een prima nachtrust was het tijd om de kamer leeg te ruimen en de spullen in te pakken. Op naar kantoor, want ik had een kantoordagje op de planning. Door wat drukte op de weg was ik er wat later dan gepland en ik moest ook wat vroeger weg… Even langs het ziekenhuis om bloed te prikken. Die zenuwpijnen van de laatste weken ben ik spuugzat en mogelijk kan een vitamineprobleempje de oorzaak zijn. Daarvoor moest ik alleen wel even wat buisje af laten tappen… Help!

Woensdag
Vandaag had ik de tweede las van de opleiding Basis Trauma acteur. Vandaag stond het eerste deel van cABCDE procedure in de planning. Het mooie is dat ik hiermee ben opgeleid binnen de brandweer, maar de informatie die we nu krijgen gaat nog een stap verder. Straks moeten we op basis van de verwondingen en de daarop volgende behandeling direct hierop kunnen acteren. Hopelijk snel mijn grimeerpakket binnen, want ik heb nog niets kunnen oefenen.

Donderdag
Aangezien ik nog geen grime heb, maar wel een recept om gelatine te maken… Je raad het al. Ik maakte vandaag ‘nephuid’. Hiermee kan ik straks brandwonden maken, zodat de vellen er aan hangen. Ik wist alleen niet dat gelatine zo stinkt…

Vrijdag
Pfff… ik was een slappe zak vandaag. Toch gingen mijn deadlifts beter dan verwacht. Zelfs zonder te hoesten tijdens het liften! De becnh press en pull ups gingen wel wat moeizamer. Maar dat is denk ik ook niet zo gek na weken gehoest.
Vanuit de training reed ik door naar Zaandam. Ik nam deel aan een grote oefening, waarbij verschillende hulpdiensten acteerden in een terrorisme setting. Er was een shooting op een school met veel slachtoffers. De DSI moesten een veilige plek voor de hulpverlening creëren en hielden de dader uiteindelijk aan. Ik lag met twee schotwonden onder het bureau van de receptie en nadat ik buiten was werd ik al vrij snel geholpen met mijn ‘verwondingen’. Een mooie oefening om mee te mogen maken!
Zaterdag
Nee, vanochtend voelde ik het gewoon niet. Ik was kapot toen ik opstond, had niet lekker geslapen en hoestte nog lekker door. Aangezien vandaag wel even een pittig dagje gaat worden leek het me slim om deze ochtend niet te gaan trainen. Niet dat er niets gedaan werd. Want nadat we gisteren de halve brandweerkazerne verbouwd hadden, vierden we vandaag Sinterklaas met alle kids en ouders op de kazerne. De kids konden knutselen en speculaaspoppen versieren en uiteindelijk, na panne met zijn boot/vliegtuig/auto, kwam Sinterklaas met de TS naar de kazerne. Alle kids bij Sinterklaas en de pieten en aan het einde kreeg iedereen een cadeautje. Alle kids blij, ouders blij, de kids helemaal overvoerd met pepernoten, speculaas, chips en patat, dus we wensten de ouders succes met de misselijkheid. Rond een uurtje of 20 was ik thuis, maar helemaal gaar en afgedraaid.

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 1058 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km
Aantal loopkilometers september: 104 km
Aantal loopkilometers oktober: 81 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!