Training

Sports diary #47 2023

Yes, er kon weer gelopen worden! En ik had nog mazzel met het weer ook. De week werd eens totaal anders dan anders afgesloten met mijn première als Pietje.

Zondag
We waren gisteren best op tijd terug na de verjaardag, dus vandaag kon ik fris en fruitig mijn lange duurloop gaan doen. Ik koos vandaag voor een rondje verhard, maar wel via mooie wegen. Dat ging dus dwars over landgoed Den Treek-Henschoten, via bos en heide en plekken waar ik anders niet zo vaak kom. Weer eens wat anders en ik genoot dan ook met volle teugen van dit rondje. Die paar kleine, stevige buitjes voelden ook niet verkeerd. Ik had vooral mazzel dat het maar een paar buitjes waren, want elders in het land was het drama.

Maandag
Sinterklaas is in het land en die wist vandaag niet mijn schoen maar mijn rugzak te vinden. Na een drukke werkdag met de nodige afspraken, vond ik namelijk even de tijd om naar buiten te gaan voor een bezoekje bij mijn ouders en boodschappen doen.

Dinsdag
De oefening van vanavond was een redelijk rustige. Een deel van het korps ging naar Houten naar de PPMO baan voor de fysieke training en de rest ging langs diverse opdrachten op de kazerne. Zo reden we met de CCFM de omgeving in om nog eens de dakmonitoren te gebruiken. Alsof er nog niet genoeg regen was gevallen.

Woensdag
Na de lange duurloop van zondag maar eens even kijken wat de benen er vandaag van vonden. Die vonden het wel lekker om even naar buiten te gaan, dus dat werd uiteindelijk een rondje van 10 kilometer. Ik was naar het bos gereden, zodat ik mijn nieuwe trailschoenen kon uitproberen. Voor nog geen 35 euro via best secret nieuwe Scottjes! Eén van mijn favoriete trailschoenmerken.
Het loopje brak in ieder geval lekker mijn werkdag doormidden en bracht het weekend dichterbij!

Donderdag
Vandaag eens een dagje wat anders! Op tijd zat ik al in de auto naar Hengelo, want vandaag liep ik een dagje mee bij Bodemschat. In de zin van: er moeten wat dingen verplaatst worden. En dan help ik graag. Bovendien kon ik me vandaag vergapen aan de mooie mineralen en was het bovendien een gezellige en leerzame dag!

Vrijdag
De training vanochtend bestond als ‘vertrouwd’ uit de enorm zware deadlifts, waar ik deze cycle moeite mee heb. En aangezien ik een pijntje had was het even tijd om het hele systeem te checken. De ene na de andere disfunctie kwam aan de orde en daarmee ook meteen de oorzaak van dat mijn deadlifts zo zwaar gingen: ik kon de buikspieren niet goed gebruiken, dus mijn brace was megaruk! De deadlifts voelden na de behandeling ook echt anders. Benieuwd of ik nu weer spierpijn ga krijgen, of dat dat geëmmer nu ook eens over is.
’s Avonds nog even een gezellige avond op de kazerne, want morgen vieren we het Sinterklaasfeest en de boel moest nog even goed versierd worden.

Zaterdag
Geen training vandaag, maar op tijd de deur uit om ons klaar te maken voor het Sinterklaasfeest. Vandaag zou ik mijn première als Pietje maken. We hadden al de grootste lol met ons omkleden en klaarmaken.
Met de TS werden we opgepikt en naar de kazerne gereden, waar we werden opgewacht door een lading kinderen. Superleuke middag, met als afsluiting frietjes. Na ons heeeel snel thuis eerst omgekleed te hebben.

Totaal loopkilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 719km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!