Training

Sports diary #48 2023

Ik had de smaak deze week weer goed te pakken! Maakte mooie kilometers, zag plaatselijke mist, een lokaal moeras en sneeuw. En eindige vervolgens met koppijn. Iets te enthousiast geweest?

Zondag
Vandaag mocht ik weer met kaart en kompas op pad! Bij de Soesterduinen organiseerde mijn vereniging in samenwerking met Greenrace een leuke Orienteering. Ik had voor de technisch lange afstand gekozen en aangezien ik over de paden nu eenmaal sneller ben dan dwars door de bosjes kwam ik op een ruime 11 kilometer uit. De eerste paar checkpoints gingen wat moeizaam, ik moest er weer even inkomen. Bovendien besloeg door het takkenweer mijn bril continue, wat het navigeren er niet makkelijker op maakte. Maar de tweede helft pakte ik mijn revanche en kon ik aardig mooie rechte lijnen van punt naar punt lopen en wist ik een aardig tempo te houden. Eindelijk dat ik weer eens een OL heb kunnen lopen, dus de volgende is ook meteen gepland: volgende week op Papendal.

Maandag
Potferdikkie, ik had vandaag echt géén zin om de hele dag binnen en stil te zitten! Dus de loopschoenen moesten gewoon aan. Ik maakte alleen de vergissing om voor de foto even een stukje onbegaanbaar terrein op te gaan: ik zonk nog net niet weg in het moeras! Die regen van de laatste tijd… verschrikkelijk…

Dinsdag
Vanochtend reed ik eerst even langs de kazerne. Vanavond heb ik in Houten namelijk de PPMO baan en aangezien dat vlakbij kantoor is, besloot ik om na het werk in Vreeswijk een pizza te happen met Alwin, voordat ik met een volle maag de PPMO baan en stairmaster ging doen. Masterplan! Mijn collega’s die vanavond ook de baan moesten doen kwamen rechtstreeks vanuit de kazerne daarheen. Ook al gaat het met de conditie nu de goede kant op, ik vond het toch een beetje spannend. Maar de baan en de stairmaster gingen prima. Vervolgens richting de kazerne voor nog even kort gezellig borrelen.

Woensdag
Ik heb de smaak te pakken en vind het superleuk om weer voor een doel te trainen. Met de marathon in aantocht wil ik er alles aan gedaan hebben om straks op een relaxte manier de afstand te overbruggen. Aangezien ik morgen een overleg op kantoor heb, besloot ik de lange duurloop deze middag te lopen in plaats van morgen. Vannacht had het voor de verandering eens gesneeuwd en ik had mazzel dat er hier en daar nog stukjes wit waren. En dat terwijl er ondertussen een heerlijk winterzonnetje scheen! Perfecte loopomstandigheden.

Donderdag
Uitslapen was er vandaag niet bij. Ik zat al op tijd bij de kapper. Aangezien de feestdagen er aan komen en het dan lastig is een afspraak te plannen, dacht ik doe ik het nu even! Mijn vers gekapte haar zat welgeteld 1 minuut in de plooi, voordat ik  mijn elastiekje er weer bij pakte…
En het leuke: ik kon op de terugweg meteen een gaaf pakket ophalen met een steen die ik heb laten opsporen.
’s Middags hadden we een overleg op kantoor. Althans, niet op kantoor, maar in een brasserie in de buurt. Behoorlijk belangrijk nieuws over de ontwikkelingen in het bedrijf en een gezellig samenzijn. Iets wat we niet al te vaak hebben, omdat we veelal vanuit huis werken.

Vrijdag
Hehe, eindelijk weer andere deadlifts! Dacht ik even… totdat ik weer op deficit moet staan en die is best pittig hoog! Maar het is een verademing vergeleken bij de vorige cycle.
Na de training werd ik thuis lichtelijk gillend gek. Ik wil mijn kerstdingen in de huiskamer zetten, maar er liggen zoveel stenen verspreid dat ik gewoon geen ruimte heb! Oftewel: ik moest DIRECT een kast hebben. Ik naar de Ikea, want ik had er eentje gezien. Die onmogelijk grote en onhandige dozen kreeg ik met wat moeite in de auto. Thuis gekomen toch aardig kapot en ik begon wat hoofdpijn te voelen… Die kast bleef nog maar even in de dozen…

Zaterdag
Kak, de hoofdpijn werd dus niet minder en had ik vanochtend nog toen ik opstond. Althans, dat was de bedoeling. Maar ik liep naar de badkamer, nam een pijnstiller en dook weer mijn bed in. Geen training voor mij vandaag… In ieder geval niet in Breda. Ben ik iets te enthousiast geweest deze week?
Na even goed bijgeslapen te hebben en veel water drinken voelde ik me rond de middag weer normaal. Gelukkig hield de koppijn niet te lang aan! Kwam goed uit, want einde middag ging de pieper voor een gekke lucht in de Albert Heijn. Loop je dan niet in je sportkleding maar in je brandweeruitrusting door de AH heen. Uiteindelijk viel het mee: iemand had een petfles met een rest(je) terpentine in de innamemachine gedaan, waardoor er een sterke terpentinelucht in het magazijn hing.

’s Avonds kreeg mijn opruimwoede het weer op de heupen. Die kast moest in elkaar. Dus wat doe je op je zaterdagavond? Knutselen met handen en voeten! Maar… het resultaat mag er zijn! Nu nog inrichten.

Totaal loopkilometers deze week: 39 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 758 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km
Aantal loopkilometers november: 101 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!