Training

Sports diary #49 2019

Wat een week! Mooie en zware trainingen, prachtige loopkilometers en een nieuwe manier ontdekt om de maximale hartslag te testen…

Zondag
Kanonnen, mijn zondag begon behoorlijk pittig! Vandaag squats die ik weer deed bij Crossfit Amersfoort en de gewichten gaan weer omhoog.
5 x 6 reps op 65 kilo
5 x 3 reps op 67,5 kilo met een dropje onderin
Daarna een uurtje yoga, waarbij ik me in een paar posities moest vouwen die niet echt comfortabel waren. Vooral mijn voeten vonden het niet grappig.

Maandag
En dat yoga geintje van gisteren moest ik vandaag bekopen met een ontwricht kuitbeen ontdekte ik toen ik de auto uit stapte. Voor mijn verjaardag ben ik op zoek naar een leuke locatie om een feestje te bouwen en laten ze daar nu ook high tea’s serveren. Aangezien Denny over was uit Duitsland een goede gelegenheid om ons vol te stouwen.
Dat ontwrichtte gevoel was ook zo weer weg, totdat ik thuis op de bank had zitten relaxen, op wil staan en ik met geen mogelijkheid om mijn rechtervoet kon staan. Kruipend op weg naar boven om een riem te pakken en dat ding recht te zetten. Een flinke ‘plop’ en de pijn was weg zo snel als die op kwam.

Dinsdag
Een bezoekje aan Ede waar mede Spartan Brand Ambassador Sabina woont. Wéér ontwrichtte mijn kuitbeen toen ik de auto uitstapte… Gelukkig kon ik hem weer snel recht zetten met een riem en konden onze plannen gelukkig doorgang vinden.
We gingen voor een rondje hardlopen, kwamen een klompenpad tegen en 10 kilometer later stonden we blij weer voor de deur. Dat was een prachtig rondje met heerlijk weer!

Woensdag
Dagje kantoren voor een opdracht, gevolgd door de kerstboom optuigen bij mijn ouders thuis. Ik heb zelf thuis geen ruimte voor een boom. Een groot voordeel: ik hoef de boom dus ook niet af te breken na kerst. Al mis ik het gezellige gevoel van een boom wel.

Donderdag
De dag startte ik met een training met Celine in Arnhem om vervolgens meteen de boulderhal in te gaan voor een potje klauteren. Binnen no time de handen aan gort!
Na een lunch ging ik richting huis, maar met een omweg via de Ginkelse Heide. Op 15 december loop ik daar weer een orienteering run en het leek me leuk om daar wat meer van de omgeving te zien. Toevallig loopt ook daar een klompenpad van 15 kilometer, maar veel meer dan de grond waar ik mijn voeten zette heb ik niet gezien. Wat een mist! En wat was het ijzig koud. Wel een mooie ronde gelopen en geëindigd met een leuk gesprek met de schaapherder die zijn kudde aan het opwachten was.

Vrijdag
Wat een training vandaag bij Huub! Ik zit in een zware trainingsweek, waarbij het gewicht omhoog gaat in de deadlifts, maar het aantal sets en vanaf volgende week het aantal reps naar beneden gaat. Vandaag dus deadlifts op 117,5 kilo gevolgd door romanians op 80 kilo. En aangezien dit dus een aanzienlijk korter programma is dan ik gewend ben, konden we ook bovenlijf er bij pakken. De rest van de dag was ik aardig moe, maar dat mag.

Zaterdag
Door het takkeweer deze morgen sloeg ik mijn rondje hardlopen even over. Plus nu is het mijn linkerenkel die op punt van ontwrichten staat… Leuk joh yoga! Ik deed de groepstraining weer mee, waar we squats deden.
5 x 2 reps op 80 kilo
5 x 5 reps op 70 kilo
Het verbaasde me hoe gemakkelijk het ging, vergeleken met de squats van zondag!

De week sloot ik af met een nieuwe methode om de maximale hartslag te testen. ’s Avonds op de bank relaxt een filmpje kijken tot ik iets hoor knetteren. Mijn blik gaat 30 cm omhoog en daar staat een waxinelichtje in een potje vlammen te spuiten! Dat ding stond naast mijn rolgordijn dus ik zag mijn hele huis al in fik op gaan. Dre to the rescue en ik wil het potje oppakken, te heet. Ik ren naar de keuken, pak een ovenwant en daarmee kan ik het potje met een vlam van 20 cm in de spoelbak zetten. Net op tijd want het glas sprint vol met barsten van de hitte. Snel het brandalarm uit de keuken verwijderen voordat die ook nog af gaat. En dan… blussen met water en kans dat het hele glazen potje ontploft, of gecontroleerd uit laten fikken in de hoop dat dat dan ook echt gebeurd… Ik pak eerst maar even de branddeken erbij. Die je normaal over een pan gooit als de fik er in zit.  Dit keer wikkel ik mezelf er in en twijfel of ik de kraan al zal zetten (de branddeken moet mij dan volgens mijn theorie beschermen tegen rondvliegend glas). Gelukkig neemt de vlam af en dooft ie uiteindelijk uit. Het duurde nog wel even voordat ik mijn bed in dook!

Totaal loop kilometers deze week: 30 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 960 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!