Training

Sports diary #49 2021

Ik heb mijn loopschoenen weer aangetrokken! Wat heerlijk om weer het hoofd leeg te kunnen lopen in het bos. Dat was deze week ook echt nodig… Mijn creativiteit kwam ook tot z’n recht met het in elkaar flansen van mijn squatrek. Al was het maar omdat ik eigenlijk een paar handen te kort kwam.

Zondag
Eindelijk! Na bijna drie weken niet gelopen te hebben vanwege m’n griep trok ik vandaag eindelijk weer de loopschoenen aan. En wat voor schoenen. De nieuwe Adidas Ultraboost22 is eigenlijk een behoorlijk vertrouwde schoen (ik heb meerdere paren versleten), met hier en daar wat aanpassingen. Oftewel, ik trek ze aan en loop er op weg. Als zelfs mijn morton neuroom niet loopt te miepen met nieuwe schoenen, dan ben ik blij. Nog blijer werd ik met die gave kledingset die er bij kwam! Dan is een loopje van 9 kilometer gewoon te kort. Maar he, laat ik verstandig zijn en even een beetje ‘rustig’ opbouwen…

Maandag
Er lag nog wat werk van afgelopen week op me te wachten, dus ’s ochtends volle bak aan de slag met een lastig artikel wat me uiteindelijk meer tijd heeft gekost dan gepland. Daardoor had ik niet echt de tijd gehad om tussen de middag even naar buiten te gaan. Maar ik moest nog een pakketje wegbrengen, dus aan het einde van de dag kon ik er toch nog een korte wandeling uitpersen.

Dinsdag
Vannacht heeft het een beetje gesneeuwd en tijdens mijn loopje kom ik hier en daar nog een restje tegen. Door m’n griep heb ik het idee de mooiste herfsttijd in het bos gemist te hebben met de mooie kleuren van de bladeren aan de bomen. Het herfstweer zelf, met regen en gure wind, kan me gestolen worden. Van mij mag het nu echt een mooie witte winter gaan worden. Dan wel graag zonder de slush puppy op de weg.

Woensdag
Het was even doorknallen vandaag, maar met een lege to do (werk)ijst kan ik mijn weekend in. Maar niet voordat ik nog een avondje technische hulpverlening heb gehad. Vanavond het stabiliseren van auto’s op het dak of op de zijkant. Veel informatie opgezogen. Het was weer een leerzame avond. Alleen was ik er met mijn hoofd niet helemaal bij.

Donderdag
En dat kwam door vandaag. Vandaag werd mijn tante gecremeerd. Vanochtend dus op tijd richting Brabant voor eerst een kerkdienst met mooie toespraken van familie gevolgd door een rit naar het crematorium met laatste afscheid. Het was een mooi afscheid, maar ook verschrikkelijk.
’s Middags wilde ik eigenlijk een stukje hardlopen om mijn hoofd leeg te maken, maar ik was ongelooflijk moe. En het begon te regenen. Gelukkig had ik nog een ander klusje ter afleiding: mijn squatrek in elkaar zetten!

Vrijdag
De derde week van deze cycle deadlifts: 2 sets van 3 reps op 122,5 kilo. Bizar hoe hard en gemakkelijk het eigenlijk ging. Daarna nog wat Romanians en split squats en morgen kan ik waarschijnlijk niet lopen…

’s Middags was het tijd om weer even creatief te gaan yoga’en met mijn squatrek. Ik kwam eigenlijk een paar handen te kort, maar wie IKEA kasten alleen in elkaar kan zetten, kan ook wel een squatrek in elkaar frotten. Met de benen erbij ging het prima. Et voila, ik heb een squatrek!

Zaterdag
Vandaag weer kassie pompen in de groepstraining bij Huub. Oftewel een fijn scala aan upperbody oefeningen. En daar horen de lachspieren ook bij!

De middag en avond bracht ik door in Veenendaal. Ik moest nog even wat kerstinkopen doen en ging daarna op kittenkraamvisite bij Sanne en Sjoerd, want ze hebben twee te leuke kleine katjes! Vooral Gijsje is een hartenbreker die meteen al tegen je begint te ‘praten’ als je binnenkomt en binnen no time mijn schoot inpikte. Loetje kijkt wat meer de kat uit de boom. Of in de leegte, want ze ziet duidelijk dingen die wij niet zien.

Totaal loop kilometers deze week: 21 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 1.278 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km
Totaal september loopkilometers: 121 km
Totaal oktober loopkilometers: 136 km
Totaal november loopkilometers: 53 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!