Training

Sports diary #49 2023

Wat een heerlijke winterse week! Ik hou van deze lage temperaturen met een zonnetje en… ijshaar!! Het was de eerste keer deze winter dat ik dit fenomeen weer mocht zien.

Zondag
Een lekkere frisse dag voor een lekkere speurtocht! Vandaag reed ik naar Papendal en kwam ik er onderweg achter dat ik mijn kompas was vergeten… Gelukkig hadden ze leenexemplaren, maar had ik uiteindelijk het kompas totaal niet nodig. Hier was heel makkelijk op de kaart te navigeren. Vandaag was het, in tegenstelling tot vorige week, perfect weer, kon ik mijn zonnebril op en had ik geen last van beslagen ruiten. Ik maakte een klein foutje doordat ik in ramspeed langs een post scheurde en een verkeerde keuze de bramenstruiken in gaf wat vertraging. Al met al lekker gelopen. Ik krijg de smaak weer te pakken!

Maandag
Een drukke werkdag vandaag met meerdere overleggen en het vooruitzicht op vakantie tussen Kerst en Oud en Nieuw, dus ik moet ook vooruit werken de komende weken. Ik nam nog wel even de tijd om te voet de boodschappen te doen.

Dinsdag
Na een dagje op kantoor had ik een vrije avond. Vanwege 5 december hadden we geen oefenavond. In plaats daarvan kon ik mijn lol op met de nieuwe kast! Dat betekent ook meteen de administratie van de verzameling bijwerken. Alles wat de kast in gaat is op nummer gedocumenteerd. Dit gaat nog wel even duren!

Woensdag
Wat een weertje vandaag! De zon scheen en ook al was het fris, in het zonnetje was het prima vertoeven. Dat vroeg gewoon om een rondje Henschotermeer. Dat frisse weer vind ik heerlijk. Mijn benen ook! Dat was weer een lekker rondje op een lekker tempootje. Met even een break bij het Hens op het terrasje in het zonnetje èn uit de wind. Genieten! En een fantastische start van het weekend en ik lig lekker op koers met mijn marathontrainingen.

Donderdag
Als je dan toch weekend hebt… doe je weer lekker de loopschoenen aan. Omdat ik gister peper in m’n reet had was het vandaag een kort en rustig rondje. Maar bovenal: de omstandigheden waren perfect voor ijshaar! Rond het vriespunt en een hoge luchtvochtigheid. Ik had ’s ochtends even een afspraak, dus ik was pas begin van de middag in het bos. Mazzel dat ik plekjes weet die beschut zijn en waar de kans op ijshaar heel groot is. En voila! Ik had geluk en vond een paar hele grote plukken ijshaar!

De dag was nog niet voorbij. ’s Avonds reed ik naar Hilversum voor een hele leuke date. Shiva had namelijk tickets voor een discobingo gewonnen. Dus na een lekker diner met z’n vieren ging het helemaal los in de toko. Er werd nog net niet op de tafels gedanst. Wat een supergrappig concept. In plaats van getallen worden er nummers gedraaid en moet je de artiest met liedje wegstrepen. Soms nog best een uitdaging! Helaas had geen van ons bingo.

Vrijdag
Zoals iedere vrijdag ging ik vanochtend weer naar Breda voor mijn training. De deficit deadlifts zijn zowat een verademing met de vorige cycle! ’s Middags kwam Kelly op de koffie. We hadden een boel bij te kletsen en plannen voor 2024 worden gesmeed. Ik ben al stiekem bezig met het plannen van mijn vakantie en daar zitten ook weer een aantal Spartan weekenden in, waaronder Morzine. Ik heb zo’n zin in volgend jaar en het voelt zo fijn om plannen voor het komende jaar te maken!
Verder richtte ik ook de volgende plank van mijn nieuwe kastje in!

Zaterdag
Poe, de training van vandaag kickte er hard in! Al bij het slepen begon ik een soort van spierpijn in de rug te voelen, de squats gingen zwaar en ik kreeg nog even een korte reset omdat er weer een disfunctie werd geconstateerd en de middag thuis lag ik er aardig af en begon ik best wat spierpijn te voelen… Achteraf had ik dit als een voorteken moeten zien…

Totaal loopkilometers deze week: 28 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 786 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km
Aantal loopkilometers november: 101 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!