Training

Sports diary #5 2020

En januari is alweer voorbij. Een maand die verschrikkelijk begon, maar fantastisch eindigde. Een maand waarin ik leerde dat mijn intuïtie nooit liegt (in tegenstelling tot anderen) en echte vrienden het allerbelangrijkste zijn.

Zondag
Ik trok vanochtend de gordijnen open en kreeg spontaan zin om naar buiten te gaan. De vrieskou in, naar het bos, nu, direct!
Op jacht naar ijshaar, al kon het wellicht iets te koud zijn. Ik was niet de enige op pad was, maar schijnbaar wel de enige die ook had voor dat gekke mystieke witte goedje dat op takjes groeit langs het pad. Ik werd dan ook meerdere keren raar aangekeken omdat ik gehurkt in de bosjes zat en me in alle mogelijke bochten wrong om dat ijshaar mooi op de foto te krijgen.
En bij het zeggen van het woord ‘ijshaar’ zag je de vraagtekens als een dampwolkje boven die hoofden ontstaan. ‘Kijk dan! Het is zo mooi!’ En zo toverde ik niet alleen die wandelaars en ruiters een lach op het gezicht, maar mezelf ook. Nog een paar mooie foto’s verder en mijn handen waren zo ongeveer veranderend in uitvergroot ijshaar, maar man man wat een heerlijk loopje was dit! Die ik nog afsloot met een lading lammetjes in de wei.
Na een dagje puzzelen ging ik op bezoek bij een vriendin die ik echt al veel te lang niet had gezien. Aangezien we allebei genoeg mee hebben gemaakt de laatste maanden, was er genoeg te ouwehoeren maar ook te lachen. Na een heerlijk diner voor de avondklok weer thuis om nog snel even de puzzel er in te rammen waar ik dit weekend aan was begonnen.

Maandag
Nieuwe werkweek! En met leuke taken, namelijk het schrijven van twee artikelen voor een opdrachtgever. De dag vloog voorbij. Ondertussen ook nog even heen en weer naar de garage voor een APK’tje

Dinsdag
Ik had het vandaag iets drukker dan ik vooraf had gedacht. Er was dan ook geen tijd voor een buitentraining, ik hield het bij een wandeling naar de opticien om mijn nieuwe brillen op te halen! Dat is overigens wel even wennen zeg. Ik heb iets andere glazen, waardoor het lijkt of mijn omgeving vloeibaar is geworden en alle kanten op golft.

Woensdag
Twee dagen bijna alleen maar binnen gezeten, dat is niets voor mij. Vandaag dus de dag gestart met een kort nuchter loopje en met een fris koppie aan de werkdag begonnen. Het was ook het enige moment van de dag dat het droog was! Wat een zeikweer vandaag zeg!

Donderdag
Al mijn werkuren had ik de afgelopen dagen al gemaakt, dus het is weekend! Vandaag had ik iets heel gaafs gepland, namelijk de Gooise Oriëntatie Loop. Je kon kiezen uit een 8 en 21 kilometer en aangezien ik lekker de hele dag vrij was had ik me voor de 21 km ingeschreven. Deze OL kun je geheel coronaproof doen. Ik moest mijn envelop op de startlocatie oppikken en vanaf daar begint het avontuur.
Gewapend met kaart, roadbook, kompas en een tas met veel te veel spullen (je weet maar nooit hoelang je er over gaat doen) ging ik op pad. Onderweg een paar stomme foutjes gemaakt en mijn pen verloren waardoor ik een stukje terug moest, een overheerlijke royal pauze gehouden in de Lage Vuursche met een hot choco inclusief sprinkels en marshmallow op de stoep van het paleis van Beatrix en iets maar dan 5 uur later had ik de complete route afgelegd.
Wat was dit superleuk om te doen! Ook interesse om deel te nemen? Check dan even deze pagina (hier kun je je aanmelden). Je kunt nog de gehele maand februari deze OL op eigen gelegenheid lopen.

Vrijdag
Ook al had ik aardig wat kilometertjes in de benen, de training vanochtend ging heerlijk! Deadlifts en bench press waren de hoofdoefeningen en samen met nog een paar bijoefeningen vloog de training weer voorbij. 

Zaterdag
Na een week van zeikende regen ziet het er naar uit dat het nu echt winter gaat worden! Vandaag slaat het weer om en gedurende de dag daalt de temperatuur en steekt er een harde noordoosten wind op. Maar vanochtend tijdens de training was daar nog weinig van te merken. Ik had het zelfs warm!
Helaas kon door de weersverwachting een hele leuke eetdate vanavond niet doorgaan. Voor Sofie was het risico om vast te komen staan in de verwachte ijzel- en sneeuwstorm iets te groot. Maar ik had wel even afleiding nodig, dus op naar Kelly voor kittytherapie met Rogue. Wat een cutie is dat katje toch!

Totaal loop kilometers deze week: 40 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 125 km

Totaal loopkilometers januari: 93 kmLaat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!