Training

Sports diary #5 2024

En toen was januari al weer voorbij! Terugkijkend zit ik er dit jaar heel anders bij dan een jaar geleden. Ik had toen niet durven denken dat ik deze maand zou afsluiten met meer dan 150 hardloopkilometers op de teller!

Zondag
Met 27 km op het programma vandaag, had ik een leuke manier gevonden om dat op te delen. Ik startte met een OL in Sonsbeek Park in Arnhem. Ik had de route van 8 kilometer gekozen en door met omweggetjes te navigeren kwam ik op 11 kilometer uit en een foutloze route.

Via Komoot had ik vanaf ongeveer dat startpunt een route van 15 kilometer gevonden, met wat extra aanloopmeters bracht me dat op 27 kilometer. Het begin van de route viel enorm tegen, vlak langs de snelweg, met brede en saaie paden, ik werd tot twee keer toe aangevallen door een loslopende Golden Retriever, waarop ik zijn baasje even flink de huid volgescholden heb. Maar het tweede deel van de route was een stuk mooier, met leuke mensen onderweg (en leuke honden), een fantastisch zonnetje wat de single tracks belichtte en hele fijne kilometers. Het was dan ook echt supermooi loopweer vandaag.

Maandag
Dit wordt een week met heel veel interviews! Ik ben bezig met een paar artikelen, waarvoor ik wat hardlopers moet interviewen. Superleuk, want ik raak alleen maar geïnspireerd door deze verhalen. Het kost alleen even wat planning, want de meesten kunnen pas in de avond. Dus vandaag werd er veel voorgewerkt.
’s Avonds even op en neer naar Lunteren, waar Sofie een deel van de inboedel van mijn in de zomer overleden stiefoma over kon nemen. Blij dat dat goed terecht komt! Iemand nog een originele slingerklok van Tempus Fugit?

Dinsdag
Vandaag zat ik weer op kantoor. Het was heel rustig, maar erg gezellig met de collega’s die er waren. Mijn noodgedwongen lunchwandeling om een broodje bij de bakker te halen brak de dag lekker doormidden. ’s Middags nog even een interessant gesprek en vervolgens thuis nog even een interview in de avond afnemen. Omdat we deze week geen oefenavond hebben, kon ik dat makkelijk zo plannen.

Woensdag
Ik had de afgelopen al zoveel uren gemaakt, dat ik vandaag de middag vrij was en een rondje kon gaan lopen. Een kort rondje, want morgen staat er een langere training gepland.
En ook een reden dat ik vanmiddag vrij was: ik had ’s avonds nog twee interviews, die ik direct wilde uitwerken. Maar ik kan zo wel lekker het weekend in gaan!

Donderdag
Mijn weekend is echt begonnen dus er moest sowieso hardgelopen worden! Ik word echt verwend met dit mooie weer! Dat werd een mooi rondje via het Henschotermeer. Al hoop ik dat in aanloop naar de marathon ik nog wel wat trainingen in minder mooi weer af kan werken. Als tijdens de marathon de hemelsluizen ineens openstaan, dan wordt het 42 kilometer lang vloeken en tieren… Ik moet nog even een beetje mentale hardheid kweken. Daar kan ik aanstaande zondag de Safaritrail goed voor gebruiken… Nadat ik me in had geschreven voor de 36 kilometer kwam ik er achter dat ik drie rondes van 12 kilometer moet lopen… En als er iets is waar ik een pleureshekel aan heb… Aaaargg!! En bovendien kwam ik er afgelopen zondag ook achter dat mijn duurloop die dag deels over het parcours ging. En dat waren nu niet de meest inspirerende paden… En dat maal drie keer… Help!

Vrijdag
Vandaag maakte ik de blooper van het jaar. Ik had een pittige training met de 3e week van deze cycle. De gewichten verder omhoog, maar de reps naar beneden: 5 sets van 5 reps. Voor de deadlifts op 110 kilo en de bench en cable rows op 55. Ik perste er zo waar soms wat vage kreten uit. En of de training nou op mijn mentale gesteldheid werkte geen idee, maar ik vergat dus straal mijn telefoon in mijn jas te stoppen. Daar kwam ik pas achter toen ik thuis was… Nu dacht ik: dat wordt even een cold turkey telefoon detox, tot ik me bedacht dat ook al mijn pasjes in de houder zitten! Tja en boodschappen doen zonder betalen… dat doe ik maar niet! Dus ik kon terug naar Breda en zo was de dag snel voorbij!

Zaterdag
Omdat trainer Huub vandaag jarig is hebben we geen groepstraining. Op zich niet zo erg met mijn plan om morgen 36 kilometer te moeten lopen. En ook niet omdat ik sinds gisteren ineens weer letterlijk snotverkouden ben geworden… Eerlijk gezegd… Er zat vandaag geen energie in mijn donder. Het werd een hele luie bankhangdag. Het lukte me zelfs om weer eens wat te lezen! Maar vooral mijn gebrek aan energie baarde me wel een beetje zorgen met die lange duurloop morgen. Zonder dat ik het wist was de afgelopen week die mentale training, waar ik donderdag om vroeg: ik zat allerlei uitvluchten te bedenken om morgen niet drie saaie rondjes te moeten lopen. De weersvoorspellingen waren ook niet al te best…

Totaal loopkilometers deze week: 45 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 167 km

Aantal kilometers januari: 154 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!