Training

Sports diary #50 2023

Zo spring je de ene dag nog vrolijk rond om vervolgens eraf te liggen. Deze week ontkwam ook ik niet aan de griepepidemie.

Zondag
Voor vandaag stond er een lange duurloop op de planning. Maar ik voelde me eigenlijk niet helemaal top. Die spierpijn van gisteren was nog best pittig aanwezig! Toch maar de loopschoenen uit met de gedachte dat ik mijn rondje altijd kan inkorten. Eenmaal op pad kwam ik er lekker in. Sterker nog, ik denk dat ik in tijden niet zo’n fijne duurloop gelopen heb! Het doel was eigenlijk 25 kilometer, maar ineens was bij 21 kilometer de batterij leeg en begonnen de benen aardig pijnlijk te worden. Dan maar de shortcut naar huis en tikte ik 23 kilometer aan. Snel bijtanken en douchen om vervolgens op de bank in slaap te vallen. Iets wat ik niet snel doe! Toen ik ’s avonds een beetje warm-koud werd en de spierpijn in benen en rug behoorlijk aanwezig was dat reden genoeg om vroeg mijn bed in te duiken.

Maandag
Wat een onrustige nacht! Voor de grap maar eens even mijn temperatuur opmeten. En dat verklaarde meteen waarom ik spierpijn in de rug heb… Dat was geen verhoging meer maar koorts. En die gekke spierpijn die vanuit de benen de rug omhoog intrekt is altijd mijn eerste signaal dat ik koorts krijg. Na ja, ik werkte toch vanuit huis en was eigenlijk boven gemiddeld productief vandaag!

Dinsdag
Ok, na weer een heel onrustige nacht vol draaien en koorts ontkwam ik er niet aan… call in sick. En dat komt me zo niet uit he! Ik moet vooruit werken voor de kerstvakantie en nu lig ik sip ziek te zijn op de bank! Zitten doet zeer, liggen doet zeer… Het enige wat ik aan ‘actie’ kan doen is de boodschappen. Waarna ik ook echt helemaal afgepeigerd ben.

Woensdag -zaterdag

Nou… over de rest van de week kan ik vrij kort zijn. Er gebeurde maar bar weinig. Vrijdag meldde ik me wel weer beter, maar trainen liet ik nog maar even aan me voorbij gaan. Ondertussen hoest ik weer de longen uit mijn lijf en ben ik blij nog codeïne in huis te hebben van vorig jaar. En stiekem ben ik best wel benauwd voor wat dit met mijn gezondheid op de lange termijn gaat doen. Ga ik weer meer long-covid klachten krijgen? Of valt het allemaal wel mee? Doordat ik niets doe, niet kan sporten, thuis zit te piekeren word ik er ook niet echt vrolijker op…

Totaal loopkilometers deze week: 23 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 809 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km
Aantal loopkilometers november: 101 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!