Training

Sports diary #51 2020

Het einde van het jaar is in zicht. En de bodem van de stapel werk ook! Dat geeft zoveel rust, dat ik ook weer kan genieten van een frisse neus halen. Wat ook mede komt door het fantastische weer deze week.

Zondag
Nieuwe week, nieuwe kansen! Met de zware trainingen van de afgelopen dagen koos ik er vandaag voor om de wandelschoenen aan te trekken en weer eens een bezoek te brengen aan De Zanderij in Maarn. Altijd een leuk en afwisselend gebied om te lopen. En als je dan bij toeval ook nog eens een heel mooi stukje  bos en heide ontdekt, waar je nog nooit gelopen hebt… dan is dit micro-avontuurtje meer dan geslaagd!

Maandag
De week start goed, want de werkzaamheden laten zich eindelijk weer plannen! Dus kan ik het mezelf tussen de middag veroorloven om een wat langere lunchrun te maken, waardoor ik weer eens bij het Henschotermeer langs kan. En met de zon die er doorheen piept en de iets te hoge temperaturen voor december lijkt het, na de sombere afgelopen week, wel voorjaar!
En dan bereikt je het nieuws dat Nederland opnieuw in een lockdown gaat. Alles op een rijtje zettend kom ik tot de conclusie dat er voor mij niet veel veranderd. Ik kan niet meer naar de trainingen bij Huub, maar doordat ik thuis materialen heb kan ik op afstand trainen. Werken doe ik al vanuit huis, alleen ons Kerstfeestje op het werk kan geen doorgang vinden. En aangezien ik geen kinderen heb, kan ik de sluitende scholen en kinderopvang naast me neer leggen.

Dinsdag
Dag 1 lockdown. Er is niets veranderd voor mij. Ik heb een redelijk thuiswerkritme als mijn werk zich laat plannen en dan kan ik tussen de middag even lekker buiten een frisse neus halen. Dat werd dus meteen een berg kerstkaarten op de bus doen en boodschappen doen.
Het enige waar ik, naast het niet kunnen trainen bij Huub, een beetje van baal is dat een iets wel heel erg gaafs deze vrijdag niet door kan gaan. Maar wat in het vat zit verzuurd niet en het wordt er alleen maar beter op! Wordt vervolgd!

Woensdag
Mijn werk to do list wordt korter! En dat is zo’n fijn gevoel met een naderende week vrij! Na deze week nog een paar daagjes werken en dan hoef ik pas volgend jaar de laptop weer open te klappen.
Tussen een paar afspraken door besloot ik vandaag het nieuw ontgonnen gebied van zondag al hardlopend te verkennen. En met de stralende zon was dit een heerlijk rondje!
Na dit rondje werkte ik nog tot in de avond door. Maar met een doel, want morgen moeten er wat deadlines gehaald worden en alles wat ik nu relaxt kan doen, levert morgen geen stress op.

Donderdag
Ik sloot deze werkweek een heel stuk relaxter af dan vorige week! Doordat ik gisteravond nog het een en ander had afgerond had ik vandaag de mogelijkheid om tussen de middag met mijn ouders een stukje te wandelen. Je raadt nooit waar… Zo kom je er nooit, zo kom je er drie keer in een week!
Na het rondje wandelen stond er nog één online meeting op het programma, de kerstborrel met één van de opdrachtgevers.

Vrijdag
Het was wel vreemd, weer zo op afstand trainen. En het ging eigenlijk ook behoorlijk knudde… De deadliftsessie bestond weer uit een 1 rm die eigenlijk theoretisch gezien hoger uit zou moeten komen dan vorige week… Maar ik bleef steken op 130 kilo. Die 140 kwam met geen mogelijkheid van de grond af. Daarna nog de sets, maar op de één of andere manier was ik compleet verstoord. Of het nu komt door een totaal andere trainingsomgeving (mijn achtertuin), een belt die minder fijn braced, Huub op afstand, de zon in de ogen, de hele coronashit, iets te veel mobiliteitsoefeningen vanochtend voor de training, of eens geen stresswerkweek, ik heb geen idee. De komende week werken aan de basis en de kerstperiode gebruiken voor rust.

Zaterdag
De wekker ging al vroeg vandaag. Dit weekend staat namelijk een metamorfose van de achtertuin op de planning. De megabrede en hoge heg gaat er uit en daarvoor in de plaats komt een schutting. Voor het puinruimen was de tuinman al vroeg aanwezig.
Aangezien ik niet heel veel omhanden had en alles van een leien dakje ging trok ik de loopschoenen aan. Geen idee hoe mijn lijf zou reageren na de training van gisteren. Ik had namelijk wel wat spierpijn op plekken waar ik anders geen spierpijn heb na deadlifts, dus ergens heb ik iets totaal niet goed gedaan… Maar eenmaal aan het lopen ging het best wel lekker. Eigenlijk heel erg lekker. Zelfs zo lekker dat ik aardig de sokken er in had en weer eens een pace liep die ik lang niet op mijn klokje heb zien staan. Daarbij ook nog eens geen reactie in de hamstring/bil, dus ik was heel blij!

Totaal loop kilometers deze week: 29 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 1179 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!