Training

Sports diary #51 2022

Het jaar loopt op zijn einde, maar niet zoals ik had gehoopt… Blijk ik na weken hoesten toch een longontsteking opgelopen te hebben en een gekneusde rib door het hoesten. Ziek zijn komt nooit uit, maar ik zit met mijn werk met een berg deadlines zo voor de Kerst. Plus dat ik gewoon echt geen zin heb in ziek zijn…

Zondag
Wow, als ik dacht dat ik de ergste pijn in de ribben al had gehad… no way! Ik kon me, vooral de eerste uren van de dag, nauwelijks bewegen! Na overleg met een vriendin, die als verpleegkundige werkt, dus ook maar pijnstillers aan mijn medicatie toegevoegd. Hoesten kan ik namelijk niet zonder dat de tranen van de pijn in de ogen schieten. Eén ding is duidelijk: dit jaar wordt er niet meer gewerkt…
Aangezien mijn benen nog functioneren wandelde ik wel een rondje door het dorp met een tussenstop bij mijn ouders. Toch maar zien dat ik nog een beetje beweging krijg komende week…

Maandag
Tja, er zit niets anders op dan mij ziek te melden. Iets wat ik misschien al een week eerder had moeten doen met mijn ontstoken ogen (die gelukkig weer normaal functioneren). Maar mijn lijf is op en de medicatie hakt er best in. Om maar niet te spreken van die dwarse rib. Het duurt een paar uur voordat ik ben opgestart vandaag! Mijn uitstapje is boodschappen doen en ik kom met koorts terug thuis…  De rest van de dag doe ik niets. Perfect dus om eens een puzzel uit de kast te trekken.

Dinsdag
Ok, die ribben zitten me letterlijk dwars, dus even een check bij de huisarts vandaag. Gekneusd… en dat kan wel een paar weken duren. Shit! Aangezien ze me niet aan de diclofenac wil, raadt ze me aan paracetamol met codeïne (die ik voor de nacht gebruik) te nemen. Ok, dus nu ben ik echt housebound, want de auto is nu verboden terrein… Jottem…Het grote gevaar van thuiszitten en vervelen… ik ga helemaal op in internetshopping. Aangezien ik de komende week toch thuiszit, kan ik maar beter een bezoekje van de postbode inplannen.

Woensdag
Vandaag werd ik door mijn ouders mee naar buiten genomen! Het voelde echt als een uitje: een rondje wandelen rond het Leersumse Veld. Lekker rustig, frisse lucht en op zoek naar verse paddenstoelen, want verrassend genoeg waren er veel! Fijn om even hier de benen te kunnen strekken en ik merk al aanzienlijk verbetering met afgelopen week! En we werden nog getrakteerd op een reetje ook.

Donderdag
Mijn uitje van vandaag was even op en neer naar de Praxis me pa, maar helaas was de gereedschapskoffer die ik wilde hebben al uitverkocht. Toch even buiten geweest. Daarna nog een wandeling naar de brievenbus voor nog wat laatste kerstkaarten. Dat dit al een uitje is… het moet niet gekker worden. En thuis bekaf zijn…
Helaas mis ik door mijn ziekzijn vandaag wel ons personeelsuitje… In kersttrui doe ik vanuit huis op afstand mee. En joh, doe es gek. Ram er nog een puzzel in.

Vrijdag
Ik voel me vandaag weer wat mens. En dat blijkt ook uit de bloedtest bij de huisarts. Mijn ontstekingswaarden zijn flink gedaald. Nu dus alleen nog pijnstillers voor de rib, de codeïne en lekker blijven puffen met mijn puffer. Ik kom in ieder geval de Kerstdagen wel door en hopelijk kan ik volgende week een beetje van mijn vakantie genieten!

Zaterdag
Let the festivities begin! Maar dan heel rustig… Mijn beweging bestond vandaag uit een wandelingetje naar de supermarkt om de Kerstdagen rond te komen (lees: kerstkransjes inslaan).Aan het einde van de middag wandelde ik richting mijn ouders om Kerstavond te vieren met cadeautjes onder de boom. Ik werd veel te veel verwend!

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 1071 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km
Aantal loopkilometers september: 104 km
Aantal loopkilometers oktober: 81 km
Aantal loopkilometers november: 21 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!