Training

Sports diary #51 2023

Deze week staat vol kerstigheden. Vorig jaar moest ik ze allemaal missen omdat ik ziek was en dit jaar hing het erom… Maar ik was op tijd fit genoeg.

Zondag
Vandaag mijn eerste uitstapje: de Mineralexpo in Zaandam. Best even een onderneming na een griep en ik hoest nog behoorlijk. Maar na een week ben ik het binnen zitten echt zo zat! Het is voor het eerst dat deze beurs wordt georganiseerd en ik als bezoeker vind het wel lekker dat het rustig is. Mijn voornemen om met lege handen naar huis te keren mislukt… Ik kom een bucketlist stuk tegen en ik win ook nog eens een cluster in de loterij!

Maandag
Poe, een paar dagen niet werken heeft me een achterstand opgeleverd en bovendien moet er vooruit gewerkt worden voor vakantieweek. Het is alle zeilen bij en dat tussen allerlei kerstvieringen door.
Zo zat ik vanavond met een paar collega’s van de brandweer in het Spoorwegmuseum voor een event van de VRU. Naast een gezellig samenzijn stonden er ook leuke lezingen en workshops op het programma en waagden we ons zelfs een rondje op de schaats (totdat we iemand in rolstoel afgevoerd zagen worden…). Zo leerde ik weer wat bij over natuurbrandbestrijding en vertelde Ray Klaassens over veerkracht. Peter Heerschop sloot deze leuke avond af.

Dinsdag
Wat een drukke dag! Even werken, auto naar de garage voor bandenwissel, op de fiets naar de kazerne, de hapjes voor vanavond voorbereiden, op de fiets weer naar de garage om de auto op te halen en dan als een malle achter de laptop op de knopjes rammen om die artikelen er uit te krijgen. Vervolgens op tijd weer naar de kazerne voor de gezellige kerstborrel met onze personeelsvereniging, inclusief oud Hollandse spelletjes en warme chocolade met slagroom. En dat ik griep heb gehad merk ik nog wel, want qua uithoudingsvermogen is het nog niet wat.

Woensdag
De wekker ging vroeg, want ik moest voor mijn ontbijt de deur uit. Naar Woerden wel te verstaan, waar we met ons werk een kerstontbijt hadden. Dat was nog eens een goede start van de dag! Alle collega’s bij elkaar en nog superlekker gegeten ook. Ik ontdekte alleen dat jus d’orange nog steeds een no go is… Dan gebeurt er weer iets met de histamine die alle energie uit me trekt.
Eigenlijk was ik van plan om de middag op kantoor te werken, maar ik was mijn astma-medicatie vergeten. Ik kwam er achter dat die dus best goed helpt tegen het hoesten. Maar nu ging ik kapot van het gehoest. Dan maar thuiswerken dus, waar ik eerst even op de bank neerplofte tot de energie weer een beetje terugkeerde.

Donderdag
Afgelopen week door alle kerstigheden best wat werkuren gemist en ik had nog wel het een en ander aan werk liggen, dat ik vandaag dus ook maar even aan de bak moest! Wel een half dagje, want ik moest ook nog even langs Nen om mijn bestelling op te halen en een prachtige roze amethyst slab, die ik onlangs gewonnen had! Waaauw wat een stukken weer zeg!

Vrijdag
Ik durfde het weer aan. Vandaag weer als gewoon trainen bij Huub. Wel weer even helemaal terug naar week 1 van deze cycle, maar dat is niet erg. Ik merkte wel dat ik een flinke klap gehad heb. Na iedere set kreeg ik een soort koortsig gevoel en stond ik een beetje te spacen. Rustig aan dus, maar hopelijk is dit de start van de weg terug.
Ook ’s middags moest ik nog even wat werken, maar nu kan ik wel met een gerust hart de laptop dichtklappen, van de tafel gooien en met een nieuwe puzzel aan de gang!

Zaterdag
Ook vanochtend zat ik weer in Breda en ging het al wat beter dan gisteren. Het slepen was wel even een confrontatie, want die knalde er goed in en het koortsige gevoel kwam weer terug. Gelukkig trok het ook snel weg. De squats waren, net als de deadlifts, naar beneden bijgesteld, en gingen gek genoeg heel goed!
En vanmiddag… drie identieke enveloppen op de deurmat! Mijn startnummers voor de Florijnloop, alleen…. welk nummer is voor welke afstand? Dat staat er dus niet bij…

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 809 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km
Aantal loopkilometers november: 101 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!