Training

Sports diary #6 2021

Ooo, wat een week! Sneeuw, witsel, een skischans op het dak van mijn huis, de auto ingesneeuwd, een heleboel vogeltjes in mijn tuin op het vogelbuffet. De wereld was wit, sprookjesachtig en magisch. Daar was ik even aan toe.

Zondag
Dan trek je de gordijnen open en… SNEEEEUUWW! Niet zo’n beetje ook! Krachttraining nog in de benen of niet, er móest gewoon een rondje in de sneeuw gelopen worden. Trailschoenen aan en gaan! Prima grip, dus hoppa kortste route naar het bos en genieten maar! Er stond een pittige noordoosten wind die de gevoelstemperatuur nog lager maakte en waardoor de sneeuw de ogen sneeuwstraalde. Maar ik moest iets doen. Iets wat ik de dag ervoor met mijn grote mond beloofd had. Ok here we go…

Maandag
Ik had moeite om me rustig te houden vandaag. ‘Gelukkig’ had ik flink veel werk liggen waardoor ik niet eens de mogelijkheid had om te gaan hardlopen. Het bleef dus bij een rondje wandelen naar de winkels om vogelvoer te halen. Ik heb best wat vogels in de tuin en met een lopend buffet heb ik tijdens het werk nog iets om naar te kijken ook. Er werd meteen aangevallen op de vetbollen, zaadjes en pindazakjes.

Dinsdag
Nog meer sneeuw! Dus vanochtend had ik vrij gepland, om weer het bos in te gaan. Ik had ook echt geen zin om terug naar huis te gaan en het liefst was ik nog uren blijven ronddwalen in dat sprookjesachtige bos. Het was dat er nog een paar deadlines lagen vandaag. Maar wat was het prachtig! Ik liep nu een ander rondje dan zondag om weer andere delen van het bos te kunnen ontdekken en bezocht de Piramide die er nu ook bijzonder mooi bij lag.

Woensdag
Ooeee wat is het moeilijk om een rustdag tussen mijn loopdagen te houden als het buiten zulk fantastisch weer is. Nu schijnt ook de zon nog eens! Even een rondje wandelen tussen de bedrijven door en de avond werken aan de praktijkopdracht van de brandweer. Zo ongeveer de hele ccfm van onder tot boven uit elkaar trekken! En ja alles ook netjes weer terug gezet.

Donderdag
Nog even een paar uurtjes werken en dan… weekend! Dat vierde ik met mezelf weer even buiten uitlaten in het nog steeds witte bos en in de stralende zon. Wat een fantastisch weer! Kon ik meteen mijn nieuwe zonnebril op sterkte testen en ik moet zeggen, dit is een fijn brilletje! De paden worden wel steeds verraderlijker, dus het was oppassen geblazen.

Vrijdag
Sneeuw en een temperatuur van -8 graden. Dat wordt een krachttraining om niet te vergeten! De kou viel enorm mee, maar de sneeuw was ronduit fantastisch en leverde epische plaatjes op. Heerlijke deadlifts met vandaag focus op de kleine, maar ooooo zo belangrijke details.
De middag werd in goed gezelschap van oud-loopmaatje Petra doorgebracht met een fijne wandeling en vervolgens kreeg onze vreetdate vorm in risotto en een heerlijke chocomousse als toetje.

Zaterdag
Weer zo’n epic training bij -8! En eerlijk gezegd, ik vind het nog lekker trainen ook! De squats gingen iets minder diep, maar gezien de omstandigheden en optredende lijkstijfheid prima. De split squats… die kan ik morgen nog wel eens gaan voelen… Al had ik vandaag vooral spierpijn in de hamstrings en traps van de vertical rows van gisteren..

En o, o, o wat is het toch ongelooflijk moeilijk om aaaaal die Valentijnspost dicht te laten tot morgen!

Totaal loop kilometers deze week: 37 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 162 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!