Training

Sports diary #6 2022

Nieuwe week, nieuwe kansen. Blijft deze week vrij van ellende? Voor het eerst dit jaar? Daar kan ik kort over zijn… Nee dus. Deze week stond in teken van coronashit.

Zondag
In tegenstelling tot vorige week zondag was het vandaag ongelooflijk slecht weer. De dag begon met harde wind, regen en hagel. Prima omstandigheden om binnen te blijven zitten en aan mijn brandweerhuiswerk te werken. Gelukkig werd het nog droog en besloot ik direct mijn kans te pakken. Voor mijn ASR Vitality moest ik nog wat stappen maken en geen betere manier om een rondje hard te lopen. Tegenwind op de heenweg en wind mee op de terugweg. Alsof ik vloog! Ondertussen testte ik de nieuwe compressiekousen van Hansaplast die ik toegestuurd had gekregen. Met mijn initialen erin! Supercool! Ik ben er nog niet uit wat ik van de kousen vind. Mijn eerste reactie is dat ze superzacht aan de voeten zitten maar dat het drukverloop niet optimaal is om mijn kuiten. Onder de knie zit de kous bij mij het strakst.

Maandag
Eindelijk laat de zon zich vandaag weer zien. Die heb ik de afgelopen weken echt te weinig gezien, dus ik neem het er van en ga tijdens de lunch een rondje lopen richting het Henschotermeer. Het is gewoon net zomer! Op te temperatuur na.

Dinsdag
O jee…. mijn ouders testten vandaag positief. Laat ik daar nou zondag nog zijn geweest. Dat wordt de komende dagen dus testen, testen, testen, want het kan bijna niet anders dan dat ik deze dans niet ontspring. Een voordeel: dan kan ik in ieder geval mijn QR code verlengen zonder boosterprik!
Omdat ik negatief testte kon ik vanavond naar de brandweeroefening op de kazerne. Vanavond stond voor ons een THV inzet op de planning en klapten we een dak open, knipten de volledige zijkant van de auto los en zochten een vinger van de ‘weggevluchte bestuurder’.

Woensdag
Al vroeg in de ochtend een stok in de neus: negatief. Helaas testte Kelly wel positief en konden we onze hardloopdate dus niet door laten gaan. Misschien maar goed ook, want mijn enkel doet alweer een paar dagen flink dwars door te ontwrichten. Een dagje extra looprust kan dus geen kwaad.
Aan het einde van de dag nog een test voordat ik naar de brandweeropleiding ging. Vanwege de coronamaatregelen geen bezoekje bij Prorail, maar weer drie stationnetjes met werken met de kettingzaag, auto stabiliseren met kussens en gecontroleerd een auto op de kant rollen en weer terug.

Donderdag
Weekend! En weer even de tijd om een rondje hard te lopen. Ik koos het rondje dat ik gisteren voor Kelly en mij had gepland, dus eerst even met de auto naar de Zanderij en vanaf daar ging ik mijn territorium uitbreiden. Ik ben al jaren niet meer in Bornia geweest en zag de afgelopen week al meerdere mooie foto’s van Heidestein langs komen op instagram, dus liep ik eens verder naar het westen. Een prachtig rondje met heel veel afwisseling tussen bos, heide en mooie brede lanen. Heerlijk rondje gelopen door prachtig fotogeniek gebied. Hier ga ik vaker heen!

Vrijdag
Nog steeds negatief! Dus trainen maar. Vandaag de laatste training van deze cycle, wat betekent dat de gewichten behoorlijk hoog zijn, maar het aantal sets naar beneden gaat. Die deadlifts waren killing met 2 x 8 reps op 107,5 kilo. Daarna nog lekker upperbody met bench, rows, dumbell presses en nog meer rows.

Zaterdag
Ok, geen corona, maar sinds donderdag wel last van mijn buik. En hoe! Ik werd vanochtend al veel te vroeg wakker met krampen en die trokken maar niet weg. Geen training voor mij vandaag, want squaten leek me vandaag alleen slim op het toilet. In de middag heb ik nog wel een rondje gewandeld.

Totaal loop kilometers deze week: 35 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 194 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!