Training

Sports diary #7 2021

Een week van extremen! Zo loop je nog in de enorme vrieskou en nog geen week later loop je door de branding te sloffen en zweet je weg in de voorjaarszon. Om nog maar even niet te spreken van emotionele extremen deze week.

Zondag
Vaaaaalentijnsdag en met een pakje van mijn werk en de meest te gekke kaart van Celine was deze dag al geslaagd. Maar die maakte ik nog beter door een rondje te gaan lopen. De wegen en fietspaden zijn redelijk schoon en goed begaanbaar, in tegenstelling tot de besneeuwde oppervlakten die veranderd zijn in ijsbanen. Wegschoenen aan en gaan!
Dat ging goed tot het eerste besneeuwde paadje en voordat ik er erg in had liep ik weer door de sneeuw heen te huppelen. Lekker handig met deze schoenen. Ik liep via het Henschotermeer, waar dit weekend geschaatst kan worden. Na even met een medewerker gesproken te hebben mocht ik heel even, heel stiekem door het hek om een kijkje te nemen.
Het was alweer wat jaren geleden dat het Henschotermeer beschaatst werd, dus het was een prachtig gezicht. Vanaf het Hens was het via het fietspad heel goed lopen en ging, ondanks de krachttrainingen in de vrieskou van de afgelopen dagen, het tempo ongemerkt even flink omhoog! Heerlijk gelopen!
En Valentijnsdag kan niet beter dan in gezelschap van twee lieve vriendinnen een overheerlijke French silk taart, veel te lekker eten en nog een te lieve kaart. Love it!

Maandag
Na een week vol sneeuw zette vanaf vandaag de dooi keihard in vergezeld van regen. Mijn dakskischans veranderde in een lawine en de tuin in slush puppy. Wat een troep. Maar ik had flink wat werk liggen dus hoefde de deur niet uit. Alleen ‘s avonds voor een bezoekje brandweerkazerne voor een cursusavond over de nieuwe techniek brandbestrijding. Super interessant. Nu hopen dat de opleiding weer snel van start gaat.
Vandaag was ook weer een #medalmonday! Ik ontving mijn Operation Bletchley medaille en certificaat!

Dinsdag
Met een dag keihard doorwerken was ik begin van de avond eigenlijk al door mijn werk van de hele week (lees: morgen, want mijn weekend begint woensdag einde van de dag). De dag was voorbij voor ik er erg in had!

Woensdag
Mijn laatste werkdag van de week startte ik… zingend over straat! Rick kwam mijn kant op om een rondje Zanderij te lopen en laat ie nou net vandaag jarig zijn! Na koffie en taart de schoenen aan om een rondje door de slush puppy en modder te shuffelen.
Een fijn rondje met goede gesprekken en nog betere lachbuien. Want als je op afstand een klimbare boom ziet, die van dichtbij toch net iets te hoog is, of een paardenstoplicht midden in het bos tegenkomt wat bepaald gedrag uitlokt…

Thuis gekomen was het toch echt tijd om nog even wat werk te verzetten. De laatste mails de deur uit en nog wat dingetjes regelen en het is… weekend!!

Donderdag
Vandaag deed ik helemaal… niets! Aan sport dan. Het shuffle tempo van gisteren leidde tot een reactie in de heup. Maar ik vermaakte me prima met een bezoekje van Kelly en Celine, ommetjes wandelen, een heerlijke lunch en veel geouwehoer. Maar ik zal blij zijn als de coronamaatregelen worden ingetrokken en twee mensen over de vloer niet meer illegaal is. Wat voelt dit ongelooflijk onnatuurlijk.

Vrijdag
Ik mocht vandaag ′uitslapen′, want mijn training startte pas om 10.00 uur. Dat waren weer pittige deadlifts, gevolgd door bench press en barbell rows waar ik, goh hoe zou dat komen, iets meer agressie in gooide dan verwacht.

Vervolgens snel door naar Driebergen, waar Alwin me al opwachtte voor een wandeling/orienteering. Superleuk om gezellig ouwehoeren met zigzag wandelen door het bos te combineren, waardoor voorbijgangers ons vroegen of alles wel goed ging en we de weg niet kwijt waren.

Zaterdag
Bizar! Een week geleden stond ik bij -8 mijn krachttraining te doen en nu was het bijna 20 graden! En waar kun je zo′n mooie dag beter spenderen dan in Noordwijk met leuke mensen bij Bootcamp Noordwijk, gevolgd door een run over het strand en door de duinen? Ik moet wel eerlijk bekennen dat mijn handen echt helemaal niets meer gewend zijn en ik weer als een kip zonder op over het bootcamp terrein liep zonder te weten wat ik aan het doen was. Maar leuk was het wel en het leverde genoeg te lachen op. Niets beter dan dit soort afleiding!

Vervolgens op naar het strand. De wind stond gunstig en wat was het heerlijk om die zeelucht weer eens op te snuiven. Iedere keer als ik aan het strand ben denk ik: dit moet ik vaker doen! Uiteindelijk komt daar maar bar weinig van terecht. De eerste kilometers over het strand gingen heerlijk en de heup hield zich prima.

Totaal loop kilometers deze week: 35 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 197 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!