Training

Sports diary #8 2019

Misschien was ik iets te enthousiast met het hardlopen vorige week, of speelde een privé situatie deze week mee, maar het hardlopen ging even iets minder. Daarentegen waren de krachttrainingen aan het einde van de week kneiterhard.

Zondag
Even de zinnen verzetten. Vandaag opende CrossFit U1 in Utrecht de indoor obstaclebaan. Daar ging ik even een kijkje nemen. Superleuk om daar weer bekenden tegen te komen en een beetje te spelen. Aangezien ik mezelf vandaag niet echt vertrouwde met technisch gehannes bleef het vooral bij kletsen en idioterie. Haal je nog het AD ook!

Maandag
Ik dacht er goed aan te doen na het werk lekker even een rondje te gaan hardlopen. Boy, was I wrong… Ik denk dat de halve marathon van vorige week nog in de benen zit. Het ging voor geen meter! De knie voelde instabiel en de kuit speelde behoorlijk op! Natuurlijk weer op het verste punt van huis… Voorzichtig dribbelend en wandelend ben ik naar huis gegaan. Deze week loop ik maar even niet.
Trouwens wel leuk om met de eerste lammetjes van het jaar oog in oog te staan. Al zijn ze al aardig groot en het stadium cuteness overload voorbij.

Dinsdag
Leeg, leger, leegst. Mijn plannetje om na het werk nog te gaan trainen gooide ik maar in de prullenbak. Mijn hoofd stond er niet naar en de energie was op voor vandaag.

Woensdag
Deze dag mag van mij vergeten worden. Het begon met wat bedrijfsstress (altijd leuk, het hebben van een eigen bedrijf, behalve op sommige momenten) gevolgd door een begrafenis. Gatverdamme…

Donderdag
Wat was ik blij dat deze dag voorbij was. Ik was na gisteren helemaal leeg, een wattenhoofd, hoofdpijn, gewoon op. Dit weekend ga ik vooral gebruiken om even flink op te laden. Te beginnen met een wandeling door Amersfoort vanavond. Of beter gezegd: shoppen. Ik moest nog wat dingetjes hebben en trakteerde mezelf op een dinertje bij de Thai.

Vrijdag
Alsof ik in coma gelegen heb vannacht! Heerlijk geslapen en fris richting Breda voor de training. Vandaag sloeg ik wel even mijn rondje hardlopen over, omdat ik dat met de kuit nog niet aandurfde. Dus meteen de krachttraining in en ik verbaasde mezelf door direct laag in een squat te kunnen zitten. Ook de rest van de training verliep heel lekker: split squats, weighted dips vs. ab roller, en pull ups v.s rows. Die laatste had ik heel lang niet gedaan, waardoor ik een beetje liep te stuntelen en je aan mijn gezicht zag dat er in mijn bovenkamer allemaal processen plaatsvonden.

En yes! Spartan Stadion Amsterdam is live! Op 20 juli is de Johan Cruijff Arena de locatie waar de Spartans zich zullen meten met elkaar en vooral zichzelf. Onwijs veel zin in om met deze race aan de slag te gaan. Want zelf racen… zal er waarschijnlijk niet inzitten… Ieder nadeel heb z’n voordeel: ik sta er wel met mijn neus bovenop!

Zaterdag
Vrijdag en zaterdag zijn echt mijn favoriete dagen van de week vanwege de kneiterharde trainingen. Ik vind het dan ook altijd jammer als ik zaterdagmiddag weer in de auto naar huis zit en weer een week moet wachten… Ik begon vanochtend even met een testrun van 2 kilometer, kijken wat de kuit zou doen, maar die voelde ik totaal niet. In tegendeel, ik liep kilometertijden die ik lang niet op de klok had gezien! Ook de krachttraining ging superlekker. Ik wilde vandaag zwaarder met de sandbagsquats (je zakt maar in 4 tellen naar beneden en blijft onderin maar een seconde zitten), zwaarder met benchen (je houdt hem onderin maar een seconde vast), zwaarder met farmers walk (dat red je niet!) en trok me vervolgens finaal leeg op de rope pull (lukt je niet, lukt je niet). Heerlijk de aanmoedigingen van Huub. Ik word er alleen maar meer eager van. Volgende week. Volgende week…

Totaal loop kilometers deze week: 7 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 153 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!