Training

Sports diary #8 2020

Het blijft maar stormen, maar ondertussen vinden er wel hele gave dingen plaats in Spartan land! Ik nam weer eens deel aan een loopje, tilde me weer wat gewichten van de grond en de week was voorbij voor ik er erg in had.

Zondag
Ciara was het land nog maar nauwelijks uit of Dennis meldde zich al weer aan! Weer een storm, dus weer beperkt in de mogelijkheden om te hardlopen. Gelukkig had ik voor vandaag een binnenactiviteit gepland staan, maar daarvoor moest ik wel door weer en wind naar Purmerend. Ik ging namelijk een loopanalyse doen bij 5D-lab. Op een loopband en met infrarood camera’s krijg je real life feedback op je loopstijl en -techniek. Rete-interessant!

Maandag
Dit was niet mijn dag… Ik deed er al 1,5 uur over om op mijn werk te komen doordat de A12 en A27 volledig vast stonden en ik binnendoor moest rijden. Alsof dat door reed… Niet dus… Vervolgens komt er een mega koortslip opzetten, op de terugweg van het Kruidvat om medicatie te halen stort alle regen die gister nog niet gevallen was op m’n kop. En de ellende was nog niet voorbij, want in de middag voelde ik me toch aardig beroerd worden. Daarom ben ik iets eerder van kantoor weg gegaan, en gelukkig voelde ik me in de avond weer helemaal prima. Maar ik hoop dat dit geen vooraankondiging van een griepje is…

Dinsdag
Een hele lange dag vandaag. Om 6 uur zat ik al in de auto naar Den Haag voor mijn opdracht bij de VSG. Vervolgens reed ik in de middag richting Amsterdam voor een spannend overleg… Spartan Race Nederland is back on track! En omdat deze week de nieuwe race aangekondigd zou worden moesten er spijkers met koppen worden geslagen.

Woensdag
Na mijn werkdagje in Zeist trok ik de loopschoenen aan voor een rondje hardlopen. Lucky me! Want ik zag op drie plekken een totaal van 13 reeën! Dit zijn van die loopjes waar ik zó van kan genieten!

Donderdag
Vrijdag
Kanonnen, wat een gewicht! Laatste week van deze cyclus in de deadlift met 2 x 3 reps op 132,5 kilo, gevolgd door Romanians op 90 kilo. Daarna nog schuin benchen en rows.

Zaterdag
Druk dagje met een strakke planning, waardoor ik mezelf in de vingers sneed. Eerst de groepstraining bij Huub met squats op 82,5 kilo, waarbij de hamstrings lichtelijk begonnen te jodelen.
Snel naar huis, boodschappen doen, koken en als een gek mijn lunch naar binnen stouwen om vervolgens door te racen naar Doorn voor een trailrun. Een paar weken terug had ik me ingeschreven voor de 16 km, maar toen ik hoorde dat het twee rondjes van 8 km waren had ik al de neiging om het bij 8 te houden. Ik ben niet van rondjes lopen. Het ging niet gemakkelijk, mijn benen waren leeg en mijn buik was vol. Nog voor de finish van de eerste ronde vloog ik richting toilet om daarna maar na één ronde te finishen. Ik vond het wel best zo. De rest van de dag kon ik extra genieten van bankhangen.

Totaal loop kilometers deze week: 21 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 159 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!