Training

Sports diary #8 2021

Februari heeft zo ongeveer alle weertypes gehad. Van hartje winter tot heerlijk voorjaar. Deze week was puur genieten, met heerlijke kilometers wandelen en hardlopen in goed gezelschap!

Zondag
Omdat ik gisteren al vol had gepland met een dagje Noordwijk, mocht ik vandaag in Breda komen trainen. Squats it is! Ik hou van squats! Zelfs zo erg dat na de twee sets die ik vandaag maar hoefde te doen (want deloadweek, kwam ik na die tweede set achter), ik er nog wel twee mocht doen. Jippie! Gevolgd door split squats (toen zei ik iets minder hard jippie). Om dan na de shoulder presses en pull ups nog even lekker met de prowler op en neer te mogen lopen (en toen zei ik au…).

Dit allemaal zou niet zo’n ‘probleem’ zijn, zij het dat ik de middag nog even een bezoekje aan de Lappendeken zou brengen voor een leuke social run met mede Shaped-ambassador Raoul. Die hoogtemeters… nou… daar waren mijn benen het niet helemaal mee eens! Ik geef ze geen ongelijk.

Maandag
Toch geen spierpijn vandaag, had ik eigenlijk wel verwacht. Na een ochtendommetje naar de supermarkt een dag keihard werken. Brak me aan het einde van de dag toch even het zweet uit, toen bleek dat word zich automatisch had afgesloten en ik mijn artikel kwijt was! Met een beetje pijn en moeite kon ik het gelukkig nog terugvinden. Anders had ik de hele avond door kunnen werken…

Dinsdag
Een dag met een paar deadlines die gehaald moesten worden. Ik wist dus niet wanneer ik zou gaan lopen, maar dàt ik naar buiten zou gaan, dat stond vast. Gelukkig had ik de in de middag ruimte, omdat ik pas aan het einde van de dag stukken doorgestuurd zou krijgen, waar ik die avond nog mee aan de slag kon. Ik kon dus heerlijk de benen strekken, een frisse neus halen en het koppie even leeg lopen.

Woensdag
Dom, dom, dom. Door een foutje gooide ik mijn hele planning in de war… Ik zou vanochtend, dacht ik, een interview afnemen. Kon ik het daarna meteen mooi uitwerken en dan het weekend in. Maar nee, ik was zo dom om een verkeerde datum door te geven. Gelukkig was de oplossing simpel: morgenochtend interviewen en uitwerken, maar dan moet ik wel even met uren schuiven en ga ik wat later het weekend in. Daarentegen had ik nu de middag een soort van vrij. Die bracht ik door met wat gerommel in huis en aan het einde van de dag een poging om het Saharazand die de mooie rode zonsondergangen van de afgelopen dagen veroorzaakt vast te leggen. Viel een beetje tegen, maar ik was wel even heerlijk buiten.

Donderdag
Mijn vergissing van gisteren maakte ik vanochtend goed en zo kon ik rond het middaguur dan toch het weekend in! Dat deed ik meteen goed met een duurloopje met Pascal door de achtertuin. Superleuk om eens de schapen aan het werk te zien op één van de heidevelden. En met die zon op de bol is het echt voorjaar! Genieten!

Vrijdag
Een kleine verandering in de positionering in de deadlift en het lijkt wel of ik meteen niet meer weet wat ik moet doen! Drama! Weg brace, spanning, legdrive, alles… Gelukkig had ik een paar sets om de vibe weer terug te vinden, maar helemaal tevreden was ik er niet over. Ach ja, aldoende leert men. De training rondde ik af met benchpresses en rows.

Snel naar huis, boodschappen doen, foodpreppen en eten en…. naar ma voor een fijne wandeling op Landgoed Prattenburg. Een plek waar ik wel eens doorheen ben gerend met Sanne, maar ik wist niet dat het bosgebied zo afwisselend was!

Zaterdag
Potverdikkie, kan iedere zaterdag zo zijn als vandaag? De dag werd gestart met een heerlijke training bij Huub. Deze cycle krijg ik 6 x 2 squats voor de kiezen en wordt het gewicht de komende weken weer flink opgehoogd. Heerlijk! Nog even op en neer lunges en met de prowler rennen. Tijd niet gedaan, longen stonden een half uur in de fik!

Vervolgens met Sofie op pad naar haar geliefde Domburg voor een heerlijke wandeling door de duinen en over het strand, een lekkere lunch in Domburg, nog meer gewandel, terug in Domburg voor ijs en weer retour naar startpunt. En ik zeg het iedere keer tegen mezelf: ik moet vaker naar het strand. Uiteindelijk komt er altijd maar bar weinig van terecht… zo suf!

Totaal loop kilometers deze week: 34 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 231 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!