Training

Sports diary #9 2018

Bring it on! Het lijkt momenteel wel of niets me kan breken. Ik voel me kneitersterk en de trainingen deze week gingen zó lekker! Tel daarbij de eerste heerlijke lentedagen bij op en dit was een topweek!

Zondag
Wat een superleuke dag vandaag! Met een groepje Spartan gekkies gingen we naar Obstacleskillz om de middag rond te zwaaien en te zwieren. Iedere keer als ik er binnen kom kan ik eerst niet zo goed mijn ei kwijt. Er is te veel om te doen! Maar op den duur heb ik mijn draai gevonden en het ging vandaag eigenlijk beter dan verwacht. Ik train niet heel veel technisch en ik merk dat daardoor mijn lef wel wat minder is geworden. Ik durf/wil ook geen risico nemen. Ik heb serieus doelen dit jaar en een blessure door dom doen is het gewoon niet waard.

Na een middag touwklimmen zonder benen, floating boards, enteren, ringen, en bijna een paar rips op de handen hadden we trek en besloten we in Purmerend naar de Thai te gaan. Supergezellig, onwijs lekker en voldaan weer richting huis.

Maandag
Gisteren had ik weinig van het mooie weer meegekregen maar ik kon het niet laten om vandaag na het werk een rondje te gaan hardlopen. Tussen de middag wandelen in de zon was heerlijk! Alleen toen ik na het werk in korte broek met mijn melkflessen het kantoor uit liep was de temperatuur toch aardig gedaald. Ik liep een rondje via het IJmeer en had de mazzel dat ik in eens tussen de lammetjes stond! Superschattig! En mooi weer, èn lammetjes èn melkflessen in een korte broek: het is lente!

Dinsdag
Ik heb er weer de vaart in met de trainingen. Op kantoor at ik alvast mijn avondeten om daarna door te rijden naar de Crossfitbox voor een Oly training. Vandaag stond de snatch op het programma, niet mijn sterkste onderdeel zeg maar… Deze training gebruik ik vooral voor mobility en ROM, dus de gewichten bleven laag en ik probeerde uit te vinden of het me zou lukken om in squat positie te komen. Dat gaat nog steeds niet zoals ik zou willen…

Woensdag
Weer record na weer record. Het was vandaag zo’n 20 graden en dat voor februari! Op naar Houten om vandaag te gaan hardlopen met Linda. We hadden veel te veel te veel te veel te kletsen, maar met de zon op onze bol gingen we op pad.
Helaas kreeg Linda last van haar enkel en kuit en moesten we de run afkappen. Maar terug bij haar huis genoten we van de zon en draaide ik de lunch in elkaar.

Eenmaal thuis kon ik het niet laten om nog wat tijd buiten door te brengen en trok ik de loopschoenen weer aan om zelf nog een rondje te lopen. Lucky me zag weer zes reetjes in de wei!

Donderdag
Zo hehe een rustdag! En de vroege lente is weer vertrokken. Wat een temperatuur verschil zeg.

Vrijdag
Yes het is weer weekend en de twee leukste trainingsdagen van de week staan weer voor de deur. Allereerst een rondje lopen en dat voelde keigoed! Iedere pas was raak, hartslag was rustig en ik liep een fijne pace. Zo zou ik iedere looptraining wel willen lopen! Dit was ook de toon voor de rest van de training. De focus lag vandaag op de backsquat. 5 x 3 reps op 80 kilo gevolgd door 3 x 8 reps op 65 kilo. Daarna deadlifts schoven we toch  maar even door naar de training van morgen. Huub had een plannetje en wilde mij een andere training voor gaan schotelen.

Zaterdag
Serieus, ik was gewoon zenuwachtig voor de training van vanochtend! Géén idee wat Huub namelijk in de planning had, behalve deadlifts. Ik zag de combi met sandbacksquats al voor me en nog meer dodelijke combi’s waardoor ik de rest van de zaterdag k.o. zou liggen nadat ik mezelf eerst drie uur lang zou moeten reanimeren. Mede-slachtoffer was Quillermo. Al met al was het niet zo’n heel dodelijke training, maar alles wel zwaar, zwaarder zwaarst.
5 x 3 deadlifts op 115 kilo
5 x 3 bench press op 60-65 kilo
yoke walks 80m op 150 kilo
rope pull
prowler sprint als toetje

Totaal loop kilometers deze week: 28 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 181 km

Totaal januari: 79 km
Totaal februari: 96 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!