Training

Sports diary #9 2020

Wat een waterig weekje, ik ben dat zeikweer nu wel zat. Mijn humeur werd er door een bijna-aanrijding niet beter op, dus het was maar goed dat ik mezelf donderdag een trap onder mijn kont gaf om toch maar een rondje te gaan lopen.

Zondag
Na gisteren had ik wel een Lazy Sunday, compleet met pyamadag, verdiend. Kwam mooi uit, want ik heb het nieuwe boek van de Zeven Zusters om te lezen. Opgehoopt op de bank met thee in de buurt vermaakte ik me vandaag prima, terwijl het buiten goot van de regen.

Maandag
Dit weer is niet goed voor mijn gestel, wakker worden met knallende koppijn deed me besluiten thuis te werken, zodat ik met mijn schele hoofd niet vandaag twee uur in de auto hoefde te zitten. Uiteindelijk een lekker productief dagje kunnen maken.

Dinsdag
Deze dag begon niet helemaal volgens plan. Toen ik naar mijn werk in Zeist reed, kon ik ternauwernood een idioot ontwijken die zo voor m’n neus de provinciale weg op reed! Ik moest uitwijken naar rechts, waarbij ik mezelf in de auto lanceerde over een een stoep… Ik ben me dood geschrokken. Die sukkel ook. Gelukkig stopte hij en was zijn auto ‘zo  maar afgeslagen’. ’s Middags maar even naar de garage om mijn auto te laten checken op schade aan de onderkant van de auto, banden, velgen, etc. Ik en de auto zijn er gelukkig goed vanaf gekomen.

Woensdag
Ongelooflijk! Ik wist niet wat ik zag toen ik de gordijnen vanochtend opende! Sneeuw! Al was het ook weer heel snel weg. En ik hoopte nog wel deze winter een rondje door de sneeuw te kunnen hardlopen. In plaats daarvan goot het vanmiddag van de regen en zat ik met een chagrijnig hoofd binnen. Wel lekker warm. En met boek.

Donderdag
En dan word je wakker met stekende pijn ergens in de onderbuik. Geen idee waar het vandaan kwam, maar de laatste uren deed ik geen oog meer dicht. Ik besloot vandaag thuis te werken, omdat ik ook veel telefoontjes moest plegen. Aan het einde van de dag moest ik er echt even uit en aangezien de buikpijn sinds ik uit bed was weg was, ging ik een rondje lopen. Volgens mij heb ik het buiten nog nooit zó nat gezien. Wat een plassen onderweg. Al met al wel lekker gelopen en nog wat zand meegepakt als voorbereiding op Spartan Zandvoort. Als je dan toch al zeiknatte voeten hebt…

Vrijdag
Geen training bij Huub en omdat ik gisteren al had hardgelopen besloot ik vanochtend voor de verandering een WOD bij Crossfit Amersfoort te doen. Eentje die me wel lag: een emom van 30 minuten van 12 calorieën roeien en 15 burpees (dat was me iets te veel van het goede, dus ik maakte er 10-12).
Na de training even snel Amersfoort in om nieuwe boontjes te halen en de lente weer in huis te halen (de oude bolletjes waren al verlept) en de middag was ik aan het klussen en een beetje zenuwachtig voor de avond. Begin januari heb ik tijdens de Florijnwinterloop iemand gereanimeerd en vandaag waren de burgerhulpverleners uitgenodigd om kennis te maken met een nu in goede gezondheid verkerende man. Dit was een heel bijzondere avond!

Zaterdag
Ik weet niet wat er aan de hand is deze week, maar het is niet mijn week. Ik begon de training vandaag met een rondje hardlopen. Dat doe ik op zaterdag eigenlijk altijd als het droog is en dan maak ik er een progressief loopje van. Dus zo ook vandaag. Maar na 5 km voelde ik in eens ‘iets’ in mijn kuit. En dat werd een steeds scherper gevoel. Ik besloot het laatste stuk terug te wandelen, want dit voelde aan als een beginnende scheuring. De krachttraining ging verder zonder problemen, gelukkig, want die gewichten vandaag met low bar squats waren geen kattenpis! Ik zat maar 7,5 kilo onder mijn 1 RM van 100 kilo!

De middag bracht ik door met de beentjes in de Compry recovery en wonder boven wonder voelde mijn kuit aan het einde van de dag al een heel stuk beter. Maar ik hou wel eventjes looprust.

Totaal loop kilometers deze week: 19 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 178 km

Januari: 84 kilometer
Februari: 94 kilometer

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!