Training

Sports diary #9 2021

Het ruikt naar voorjaar! Van heerlijk picknicken tijdens een OL/lange duurloop en prachtige zonsondergangen tot krachttraining in de terugkerende vrieskou. De winter geeft zich nog niet zomaar gewonnen.

Zondag
Meer van dit soort weekenden graag! Ook al gelden er coronamaatregelen, er zijn gelukkig nog genoeg mogelijkheden om vrienden te meeten. Zo kwam vandaag Melissa mijn kant op om kennis te maken met Orienteering.

Een paar weken terug liep ik de lange afstand van de Gooise Orientatie Loop, vandaag deden we de korte afstand en omdat Melissa 120 minuten moest lopen plakten we er een lusje aan vast. Met wat extra checkpoints. Checkpoint hamburger, friet en bier was by far onze favoriet!
Alleen de kilometers terug naar de auto waren zeker niet de snelste met een volle buik. Maar ongemerkt tikten we vandaag toch 20 kilometer weg. Wat een heerlijke dag!

Maandag
Wat een fijne werkdag. Alles ging voorspoedig en de lijntjes voor de komende dagen zijn uitgezet. Zo kon ik aan het einde van de dag nog even fijn de benen strekken met een wandeling hier in de omgeving met een prachtige zonsondergang.

Dinsdag
Het lijkt er op dat ik deze week een heel relaxte werkweek heb. Alles verloopt zo volgens plan, dat ik geen extra tijd kwijt ben aan geregel achter de schermen. Van die werkzaamheden waar je knetterveel tijd aan kwijt bent en waar je niets van terug ziet. Vanmiddag kon ik na een overleg dus even een lekker rondje hardlopen. Zo grappig om ver via instagram achter te komen dat je in hetzelfde dorp woont! Dus liep ik een rondje door de achtertuin met Ronny.

Woensdag
Ik kreeg gisteren heel goed nieuws! Vanaf vanavond gaat onze opleiding manschap weer van start! Met onze vrijstelling kan de opleidingsavond gewoon doorgang vinden. Vanavond werden er dus pakken gepast, werd de helm op maakt gezet, de maat van het ademmasker bepaald, etc. en kregen we uitleg over de persoonlijke beschermingsmiddelen. Nog één avond waar de centralist ons komt vertellen hoe het er op de meldcentrale aan toe gaat en dan gaan we daadwerkelijk aan de slag!

Donderdag
Weekend! In de ochtend een begeleidingsgesprek met de trajectbegeleider van de VRU om vervolgens eens even de tuin onder handen te nemen. Die heeft de winter overleefd, maar ziet er uit als een verwilderde bende. De halve voortuin is klaar, kliko vol. Morgen weer verder als de kliko leeg is.
Verder was het een behoorlijk inactieve dag met nog een online teambuilding met collega’s waardoor ik weer een paar uur aan het beeldscherm geplakt zat. Mijn hardlooprondje heb ik bewust over geslagen. Sinds een paar weekjes een beetje last van mijn heup die zo nu en dan een reactie geeft. Dus even een paar dagen extra looprust in de hoop dat ik zondag weer pijnvrij ben.

Vrijdag
Ook al doet mijn heup een beetje raar, tijdens de krachttraining heb ik totaal nergens last van en volgt er ook geen reactie. Mooi! Kan ik in ieder geval zonder problemen deadliften. Dat ging vandaag, in tegenstelling tot vorige week, als een malle! De 117,5 kilo en lichte deficit voelde daarom ook een stuk lichter aan dan vorige week. Dit geeft vertrouwen.
Vervolgens heerlijk soepele bench presses op 60 kilo en rows. Een mooie warming up om ’s middags nog even de tuin in te gaan. Maar niet voordat ik even wipte bij Emilie voor een gezellig middagje ouwehoeren.

Zaterdag
Vandaag weer zo’n lekkere training. De squats gingen superlekker, gevolgd door pijnlijke lunges. De benen kregen even rust tijdens de shoulder presses en pull ups, maar de training sloten we af met prowler sprints… Vorige week nog twee keer op en neer, maar nu vier keer. Hallo! Ik stortte bijna in elkaar, mijn hele lijf leeg gezogen. Maar stiekem voelen die prowler sprints (vooral heen) heel erg lekker, al kijk ik er iedere keer weer tegenop. Dat ik na de training nog een half uur pijnlijke longen heb en nauwelijks op de benen kan staan neem ik er maar bij.

’s Middags vulde ik de gft container met nog meer voortuinafval en kon ik er nog net het snoeiafval van de bomen in proppen. Kliko weer vol. Voortuin is in ieder geval weer op orde. Nu de achtertuin nog…

Totaal loop kilometers deze week: 30 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 261 km

Totaal februari loopkilometers: 158 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!