Training

Sports diary #9 2022

De zon schijnt! Als je de oorlog in de Oekraïne weg zou denken zou het gewoon een hele mooie week zijn. Voor de verandering. Van Zeeland naar Middelbeers ging het. Eindelijk een beetje vakantie tussen het werken door!

Zondag
Vandaag startte de dag met een Oly-training van Ruth. Járen geleden dat ik een oly-trainng gedaan heb, dus ik was behoorlijk benieuwd hoe het zou gaan. Nou… beter dan verwacht! De squat clean was altijd een behoorlijk zwak punt: hoe zwaarder het gewicht, hoe meer power clean het wordt. Maar de mobiliteit is in de afgelopen tijd best wel toegenomen. Happy met de training met na afloop nog een beetje spielerei.

En in de middag iets wat ik nog nooit eerder gedaan heb: achterop de motor, een stukje touren met Ruth. Supervet! We hadden er ook pracht weer bij. Eerst wat onwennig achterop (sorry voor het klemmen Ruth!), maar het was genieten met een toertje over Walcheren door Zoutelande, Domburg en Veere. Bijna nog onze EHBO-skills moeten inzetten bij een jongetje dat van de fiets was gereden, maar er was genoeg hulp ter plekke. Toch waren we even stil.

Aan het einde van de middag nam ik afscheid van Ruth en de hondjes en reed ik weer op huis aan. Nieuwe week, nieuwe kansen.

Maandag
En toen brak de lente aan! Wat een weertje vandaag. Dat vroeg gewoon om werkontwijkend gedrag. Dus tussen de middag gingen de loopschoenen aan en holde ik naar het Henschotermeer. Bij het paviljoen hield ik even een pauze met een cappuccino en de voetjes omhoog.
Thuis aangekomen was ik nog niet klaar met de zon. De voortuin moet gesnoeid worden en zo verschoven mijn werkuren naar de avond. Fijn dat ik zelf mijn tijd in kan delen. En met dit laatste loopje van februari sluit ik de maand af met 143 kilometer.

Dinsdag
Even een dagje doorbeuken, zodat ik zeker weten donderdag en vrijdag de laptop niet open hoef te gooien. Daar heb ik geen zin in als ik een paar daagjes op ‘vakantie’ ga. De dag vloog voorbij en ik maakte schaamtelijk weinig passen vandaag…

Woensdag
Het is veel te lekker weer om de hele dag binnen te zitten. Daarom wandel ik lekker een rondje tijdens de lunch.
Het is deze week voorjaarsvakantie, dus geen opleidingsavond. In plaats daarvan pakte ik mijn spullen in voor een weekendje weg met mijn ouders in Middelbeers. Daar hebben we via airbnb een leuke cottage gehuurd, die pal aan de Landschotse Heide ligt. Ook landgoed De Utrecht ligt om de hoek. Ik kan dus mijn lol op met kilometers wegstampen. Ik heb verschillende routes uitgedacht en geprint, dus ik kan lekker het bos in. Of de hei op.

Donderdag
Op weg! Via een toeristische route met pondjes ging de eerste etappe naar Heesch voor een lekkere lunch. Vervolgens op naar Middelbeers waar ik werd opgewacht door grazende cavia’s op het gazon. Het huisje was superschattig en behoorlijk ruim.
Tijd om de loopschoenen aan te trekken, want als ik alle routes die ik uitgedacht had dit weekend wilde gaan lopen, dan moet dat wel gebeuren. De eerste route ging direct de Landschotse Heide op, waar ik meteen verrast werd door een paar overvliegende straaljagers langs de strakblauwe lucht. Normaal een fantastisch gezicht, maar nu toch een beladen gevoel door de oorlog in Ukraïne. Het rondje ging om het hele gebied heen en deels door bos. Prachtig! Ik was niet de enige die van het mooie weer genoot en raakte aan de praat met een wandelaar.
Het rondje van 11 kilometer was een mooie opwarmer. En gaf me het beste excuus voor een heel lekker 3-gangen diner in een dorpje verderop.

Vrijdag
Vakantietje of niet, vandaag reed ik toch weer naar Breda voor training. Vanaf hier is het ook wat dichterbij en een andere route is ook wel eens leuk om te rijden. Pittige deadlifts op het programma, gevolgd door ietsjepietsje lichtere deficit paused deadlifts. Wie heeft dit bedacht!? Daarna nog wat benchen, rows en dumbell presses. Alles ging prima, op een dwarse Achillespees na. Die was behoorlijk gevoelig. Nu heb ik wel eens vaker last van kwaaltjes in de voeten, maar dit had ik nog niet eerder zo ervaren…
Via een klein ommetje via Belgie om de tank vol te gooien (scheelde toch wel zo’n 30 cent per liter) en een stop bij De Bierschuur voor mooie biertjes wilde ik terugrijden naar het huisje. Dat was nog een hele opgave want mijn autonavigatie had er maar wat moeite mee.
Eigenlijk hadden we heel veel plannen voor vanmiddag. Maar het was zulk lekker weer, dat we voor op het terras neerploften en bleven zitten tot het zonnetje vertrok. Heerlijk! En zo las ik weer eens ouderwets in één ruk een boek uit.

Zaterdag
Het plan was om vandaag niet naar Breda te gaan, maar ik had voor vandaag en morgen een paar mooie routes gepland. Alleen die Achillespees gooide wat roet in het eten. Dat werd dus niet hardlopen in alle vroegte. Ik had gehoopt met een mooie zonsopkomst op de heide te kunnen lopen, maar niet alleen werkte de Achilles niet mee, mede daardoor ook mijn humeur niet. Dus draaide ik me om 6 uur nog even lekker om.
Gelukkig ging wandelen wel en liep ik niet veel later een kortere route over de Landschotse Heide. Zo zaterdags is het een stuk drukker, maar ik pikte mooi het bankje op het mooiste plekje in!

’s Middags maakten we een tourtje door de omgeving met de auto. Eerste stop was Oirschot, waar ik op de grote stoel (Oirschot staat bekend om de meubelmakerijen) veranderde in een wel heel klein meisje.

Maar erg verrassend was het bezoek bij het Oude Raadhuis, waar nu Visit Oirschot gevestigd is, en we een rondleiding kregen. Op de zolder stonden we ook in oog met één van de originele cellen uit de 18e eeuw.
Vervolgens door naar Hilvarenbeek naar Brouwerij de Roos. Een 19e eeuwse brouwerij, met een super sfeervol proeflokaal. Met een profplank voor ons neus werden we ook nog eens voorzien van live muziek. Maar daag ons niet uit met Living Dolls van The Young Ones….
De idioterie werd ’s avonds nog even voortgezet met fikkie stoken in de kachel en een paar potjes Kezen. Wat een hilarisch spel is dat zeg! Van vroeg naar bed gaan was geen sprake. Dus ik ben bang dat ik morgen ook geen zonsopgang ga zien…

Totaal loop kilometers deze week: 21 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 299 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!