Training

Sportweek 1 2014

Ook al is dit officieel de eerste week van 2014, deze week hinkte nog met één been in 2013. Niet onbelangrijk, want het doel om die 2.500 kilometer dit jaar te halen werd dan ook in de laatste dagen van 2013 gelopen. Nog net niet op zondag, toen ik deel nam aan de Night Run georganiseerd door Runnersworld, maar maandag tijdens mijn lange duurloop ging ik er ruim overheen.

De laatste dag van het jaar was dan ook een welverdiende rustdag na 12 dagen achter elkaar gelopen te hebben… Op Nieuwjaarsdag werden de eerste kilometers van het jaar weer gelopen. Een heerlijke duurloop over een winderig strand in Wijk aan Zee, waarbij het Under Armour Goldgear Run T-Neck zijn werk goed kon doen! Woooow wat een wind. Ik was blij dat ik mijn Wind tube ook mee had. Ondertussen kon vriendlief de Inov8 Bare Grip 200 testen. Na een paar kilometer strand liepen we door het prachtige duingebied verder.

Met de Florijnwinterloop voor de boeg en de nog steeds lastige enkel, werd er donderdag looprust genomen. In plaats daarvan deed ik wat cardio en coretraining in de sportschool. Vrijdag was een rustdag… stilte voor de storm… En die enkel? Die baarde me alleen maar zorgen.

Zaterdagochtend stond ik met mijn voet in het tape eerst op de stand bij Herzog Medical. Langzaamaan begonnen de zenuwen toe te nemen. Met zo’n 65% van de stemmen durfde ik het niet in mijn hoofd te halen niet van start te gaan… maar of ik al die verwachtingen waar zou kunnen maken…? Hoe het me verging? Dat lees je morgen.

zo: Runnersworld Night Run (7 km)
ma: duurloop (20 km)
wo: oliebollenloop (9 km)
za: Florijnwinterloop (13 km)

Totaal loopkilometers: 49 km
Jaartotaal loopkilometers 2013: 2.518 km
Jaartotaal loopkilometers 2014: 23 km
Weekgemiddelde: 49 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!