Training

Sportweek 10 2013

Eindelijk! Het is lente!! Wat een prachtige dag was het maandag en wat een prachtige duurloop liep ik. In korte broek trok ik er op uit en al snel spotte ik de eerst groep van 3 reeën in een weiland. De tocht ging verder via Den Treek, het heideveld en het uitkijkpunt bij de Veenplas. Daar waar ik het niet verwachtte zag ik nog een groepje van 3 reeën! En dat alles onder het genot van een heerlijk lentezonnetje. Maar de zon ging al onder en de temperatuur zakte toch wel snel, koud!

Ook dinsdag was het supermooi weer! Maar ik trok een les uit de dag ervoor en ging in lange tight naar de baantraining. Bleef de temperatuur dik boven de 10 graden! Dat was dus zweten geblazen met een programma van 10 x 400 in een tempo van 3.55 min/km. Dit was na lange tijd weer een pittige intervaltraining, die toch erg ontspannen ging.  Ik heb het idee dat ik toch wel een stapje in progressie gemaakt heb…. Lang leve de duurlopen in de sneeuw!

Voordat de winter volgende week weer terug komt, genoot ik vrijdag nog even van het weer. Een lange langzame duurloop van 18 km stond op het programma. Door verschillende trainingsrondjes aan elkaar vast te plakken had ik een mooi rondje in elkaar geflanst.

Zaterdag was een fantastische generale voor Mud Masters volgende week! De regen kwam met bakken uit de lucht, alle bospaden waren veranderd in sappige modderbaden en de temperatuur was een stukje lager dan de afgelopen dagen. Ee leuke gevarieerde fartlektraining maakte de modderlol compleet. Volledig leeggelopen na de 18 kilometer van gisteren!

ma: duurloop (14 km)
di: baantraining Altis, 10 x 400m (12 km)
vr: lange duurloop (18 km)
za: training LGAS, fartlek (10 km)

Totaal loopkilometers: 54 km
Jaartotaal loopkilometers: 498 km
Weekgemiddelde: 50 km

2 reacties

 • grijze harrie

  Hoi,
  Rij ik vanmiddag op de provinciale weg Leusden – Woudenberg.
  Zie ik van verre een hardloopster ( ja, ze had een blond staartje) maar ik denk : dat kan Andrea niet zijn, want volgens de blogs loopt die altijd en altijd geweldige routes met reetjes en bloemetjes en bijtjes enzo.
  Dus pas op het laatste moment zie ik dat je het toch was.
  Ja, toen was het te laat om te toetoetoetoeteren.

  Koud zeker ??
  Harrie

  • Andrea

   Haha, voor de geweldige routes moet ik wel een stukje het dorp uit 🙂 Vanmiddag even geoefend met een cameraatje en lopen. En het was vanmiddag echt heeeeeel erg koud!! O en als ik je dus toetoetoetoetoet hoor ben jij het. Goed om te weten 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!