Training

Sportweek 11 2012

ma: baantraining Altis, 10 x 200m (8 km)
wo: baantraining Altis, 6 x 800m (13 km)
do: duurloopje (10,5 km)
za: training LGAS, fartlek-/heuveltraining (9,5 km)

Totaal loopkilometers: 41 km
Jaartotaal loopkilometers: 408 km
Weekgemiddelde: 37 km

Het herstel van het NK Veldloop gaat boven verwachting goed! Maar besloten werd om dinsdag de 5000m van de baancompetitie over te slaan. Maandag kon het programma op de baan dus hard gelopen worden. En hard ging het! met 20-21s/100m op de 200-tjes had ik het toch best zwaar. De benen liepen uiteindelijk wel vol. Maar ook niet gek met spierpijn van de circuittraining de dag ervoor.
Van die tempo’s had ik woensdag nog wel wat last. De benen waren best zwaar. Gelukkig liepen we een rustig duurprogramma van 6 x 800m in het tempo 27s/100m. Omdat dinsdagavond de eerste afstand van de baancompetitie was gelopen, was de opkomst laag.
En de 2e looptraining binnen 24 uur liep ik donderdagochtend in een overheerlijk lentezonnetje! Wat een weer! Dat vroeg om een duurloopje. In korte broek natuurlijk! Tien kilometer weggetikt in een lekker tempo. Wel iets last van die gekke zenuwen waarvoor ik nu flosoefeningen van de fysio heb.
Vrijdag werd er een circuittraining op de sportschool afgelegd. Man dat was zwaar! Misschien wel ietsje te zwaar… De training van zaterdagochtend werd gelopen met flinke spierpijn. En dan nog fartlek-/heuveltraining ook! Wel lekker gelopen, maar met zondag een wedstrijd op het programma misschien niet het meest verstandig om vrijdag uit mijn dak te gaan in de sportschool. We zullen zien wat morgen brengt…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!