Training

Sportweek 12 2012

ma: baantraining Altis, 9 x 300m (9 km)
wo: baantraining Altis, 400-600-800-1000-1000-800-600-400 (14 km)
do: duurloopje (7 km)
za: training LGAS, 12 x 2 min (10 km)

Totaal loopkilometers: 40 km
Jaartotaal loopkilometers: 448 km
Weekgemiddelde: 37 km

Dit weekend verliep absoluut niet volgens plan… Zou ik zondag nog een 3 km cross in Eerbeek lopen, dat ging dus mooi niet door. Enerzijds omdat ik me vrijdag enorm verkeken had op een circuittraining en dusdanig erge spierpijn had dat hard hardlopen onbegonnen werk was zonder geblesseerd te raken. Anderzijds kreeg ik zaterdagavond ook mijn rust niet doordat een rotjoch het nodig vond om een steen tegen mijn huiskamerraam te gooien…
En alsof dat niet genoeg was, werd ik maandag even goed wakker geschud. Zo lekker als dat het trainen de afgelopen weken ging, zo moeizaam ging het maandagavond op de baan. Alle oorzaken van niet lekker lopen waren aanwezig: spierpijn, last van een enkel (is het nu een beginnende botvliesontsteking of is het de zenuw?), enorme verzuring in de kuiten (again!) en vervolgens nog eens een stoelgang die in de weg ging zitten! Na ja, alle ellende in 1 x gehad mag ik hopen…
Woensdag verliep gelukkig soepeler maar de omvang van de training maakte het zwaar: 400-600-800-1000-1000-800-600-400m met dezelfde afstand rust (behalve bij de 1000-tjes, dan hadden we 800m rust). Dit dan wel in een rustig tempo van 26 (400m), 27 (600m) en 28 (800 en 1000m) s/100m. Maar naarmate de meters verder onder ons doorschoten, hoe stiller het werd. En hoe meer die idiote zenuw/botvlies (ik gok het eerste) op ging spelen… Thirst thing to do tomorrow: de manueel therapeut bellen. Ik ga ff een revisie-afspraakje maken.
Donderdag had ik dan ook het plan opgevat een rustdag in te plannen. Dat lukte niet… Ten eerste werd de tuin onder handen genomen en op het laatste moment werd ’s avonds besloten met een vriendin een duurloopje te doen in het stikdonkere bos van Maarn. Hoe komen we op het idee?

Gedwongen om langzaam te lopen, omdat we gaan hand voor ogen zagen, een ree weg hoorden schieten en bijna op padden gingen staan, gleden de kilometertjes voorbij. Toch wel reactie in de enkel. Maar de afspraak bij de manueel therapeut staat!
En de training op bosgrond zaterdagochtend gaf nauwelijks reactie, gelukkig! Op de mtb naar trainen gegaan, omdat het zulk lekker weer was. En, als het lopen niet zou gaan, dan kon ik nog een rondje door het bos gaan raggen. Maar het programma van 10 x 2 min werd goed afgerond en via een omweg (Amerongse Berg) fietste ik weer terug naar huis.
Een rare, niet zo soepele week, maar ondanks dat toch weer mijn 40 kilometer gehaald.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!