Training

Sportweek 13 2012

ma: baantraining Altis, 10 x 200m (8 km)
di: Amersfoortse Baancompetitie, 3000m (2 km)

Totaal loopkilometers: 10 km
Jaartotaal loopkilometers: 458 km
Weekgemiddelde: 35 km

Aangezien dinsdag de 3000m van de Amersfoortse Baancompetitie gelopen wordt, werd er maandag in een rustig tempo losgelopen. Met 10 x 200m in 24-25s/100m liep ik ontspannen. Wel wat last van de enkel, maar als die dinsdag zo voelt als tijdens de training denk ik dat ik mazzel heb. En zo niet? Ik houd er rekening mee dat ik uit moet stappen. Beter een wedstrijd DNF dan een langdurige blessure…
En het werd zelfs een niet starten! Trainer Luuk stuurde me even langs de fysio. Na wat loslopen mocht de pijn niet meer worden. En dat werd het wel. Dus moest ik weer terugkomen. Terwijl mijn serie van start ging lag ik op de behandeltafel, werd ik gemasseerd en kreeg ik een tapeje. De volgende dag werd een afspraak gepland met de eigen fysio voor donderdag, want ze kon niet precies aangeven wat het probleem nu was. Het is een mix van pijntjes die ik voel: mijn botvlies, een klemzittende pees of spier, doorstraling van de zenuwen… Het is alsof er iets niet goed zit…
Maar donderdag zag de fysio eigenlijk direct wat er aan de hand was.
– “Je bent scheef!” zegt ie.
– “Ja dat weet ik” was mijn antwoord.
– “Nee echt, kijk naar je enkelgewricht!”
Eeh… ja… o…. heeeee…. das gek….!! Waar de 2 bubbels op de enkel in een schuine lijn horen te staan, stonden ze bij mij recht tegenover elkaar! Kuitbeen was naar voren geschoven! En als ik terug kijk naar de trainingen van afgelopen weken denk ik ook dat ik weet wat er mis is gegaan. Een circuittraining met veel sprongoefeningen heeft waarschijnlijk te veel druk op het kuitbeen gezet. Mogelijk zijn mijn spieren en pezen dusdanig sterk dat ik zware belasting aan kan. Maar als er ergens spanning uit moet, dan komt dat op de gewrichten terecht.
Na een paar keer goed duwen stond de boel weer recht, maar even een paar dagen looprust. En dat kwam eigenlijk wel goed uit want vrijdag en zaterdag zou ik al actief genoeg zijn met het uitgraven van mijn achtertuin.
Helaas zijn deze week dus mijn loopkilometers flink achtergebleven bij het gemiddelde. Maar ik verwacht eigenlijk dat dit probleempje binnen een paar weken opgelost is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!