Training

Sportweek 13 2014

Nadat zaterdag de officiële kick off naar de Berlijn marathon was, mocht ik zondag eerst nog de puntjes op de i zetten in mijn voorbereiding op de marathon van Rotterdam. De laatste laaaaaange laaaaaangzame duurloop van 35 moest gelopen worden. Samen met Ellen combineerde ik dit met een rondje de omgeving van Woudenberg verkennen voor onze loopgroep om vervolgens zelf nog een ronde van 22 kilometer er aan vast te plakken. Ga je weg met een stralend zonnetje, krijg je halverwege toch een hagelbui op je dak! Doorweekt en koud was ik genoodzaakt het tempo iets op te schroeven om warm te blijven. Thuisgekomen realiseerde ik me dat deze training eigenlijk superlekker is gegaan.

Tot mijn grote verbazing liep ik maandags ook nog eens een goede baantraining. De benen waren wel een beetje stijf, maar ondanks dat liep ik een prima intervaltraining op mijn marathontempo. Datzelfde programma schotelde ik mijn eigen trainingsgroep dinsdags voor. Iedereen heeft keihard gewerkt en zelfs het toetje planken werd verteerd!

Donderdag ging de baantraining niet door, omdat dinsdags de baancompetitie van start was gegaan. Het duurloopje dat op het programma stond liep ik daarom lekker zelf in de bossen. Dus na het werk dacht ik nog net even voor het donker zou worden lekker wat kilometertjes te lopen. Dat heb ik geweten… ik heb nog nooit zooooo lang over een paar kilometer gedaan! Ook niet tijdens de slakkenduurlopen! Ik kwam zo veel reeën tegen, niet normaal! De eerste was een solitair mannetje die gewoon bleef staan. Ik kon foto’s maken, selfies met dat beest erbij en hij stond me maar een beetje aan te kijken, te schreeuwen naar me, beetje grazen en was me toen zat en wandelde rustig weg. Nog geen twee bochten verder schoten ze van alle kanten langs me heen!
ree Collage

Zaterdag was toch wel de aller-, aller-, allerleukste dag van de week. Twee supergave events in de planning: Strong Viking Mud edition en de Eectricrun (die ik nog moet lopen, maar stiekem tel ik de kilometers vast mee). Dat werd dus even wat ren en vliegwerk. De verslagen volgen deze week.

zo: lld (35 km)
ma: baantraining LGAS, 2-4-6-8-10 min (9 km)
do: duurloopje (15 km)
za: Strong Viking mud edition (14 km)
za: Electric Run (5 km)

Totaal loopkilometers: 78 km
Jaartotaal loopkilometers 2014: 630 km
Weekgemiddelde: 50 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!