Training

Sportweek 14 2013

Op 1e Paasdag werd met mijn Woudenbergse loopmaatjes Ilonka, Rik, Anneke en Albert een duurloop van 16 kilometer gelopen. Een iets steviger tempo dan we vooraf in gedachten hadden en dat resulteerde in toch best wel stijve benen na de training van zaterdag, plus een middagje klussen! Daarom liep ik maandag maar een paar kilometertjes om een Paasei te maken. Eeh.. ja.. figurerunning dus!

Na een paar weken trainde ik dinsdag eindelijk weer eens op de baan! Door wedstrijden, vergaderingen en de Amersfoorts Baancompetitie miste ik wat trainingen op de baan. Maar de kilometers werden wel buiten de baan gemaakt. Met 6 x 800m in een tempo van ongeveer 4.10 min/km dinsdagavond vonden mijn kuiten het welletjes.
Sportweek 14 collageDonderdag volgde nog een lekkere baantraining. In totaal liepen we 5 series van 600-300m. De 600m op souplesse en de 300m op hoger tempo. Dat ging lekker! Maar o, wat waren de kuiten de volgende dag zuur! Al zou dat ook heel goed kunnen komen door de krachttraining die ik woensdag deed…
Gelukkig kon ik die met de Adidas Boost Night Run bij Run2Day Amersfoort weer los lopen. Nou ja… los… het tempo zat er op bepaalde punten goed in en de 2,5 kilometer waren zo voorbij (en eigenlijk iets te kort voor een goede testrun). Het verslag volgt z.s.m.. Foto’s staan al op mijn facebookpagina.

Ik had gedacht zaterdag in het bos ook nog wel de last van de kuiten te hebben, maar dat viel 100% mee! We hadden weer een leuke fartlektraining bij LGAS, altijd favoriet. Tempowisselingen in een verrassend programma.

zo: Paasduurloop (16 km)
ma: Paaseiloop (3 km)
di: baantraining Altis, 6 x 800m (10 km)
do: baantraining Altis, 5 x (600-300m) (10 km)
vr: BOOST Night Run (2,5 km)
za: training LGAS, fartlek (9,5 km)

Totaal loopkilometers: 51 km
Jaartotaal loopkilometers: 664 km
Weekgemiddelde: 47 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!