Training

Sportweek 15 2017

Van zomers warm tot toch wel een beetje fris. April doet wat ie wil, dat blijkt maar weer. Ik ook! Wat een fijne week was dit toch weer. Repeat graag!

Zondag
Vandaag eens een totaal andere training. Ik ging zwemmen! Dat was lang geleden! Maar de eigenaar van Crossfit Amersfoort heeft een traithlon verleden en zwemmen is een uitstekende manier om de conditie te trainen. Ik had alleen gedacht, na de kippenren gisteren, dat dat best wel relaxt zou zijn. Beetje techniek, beetje aan de kant hangen, beetje zwemmen. Warming up: 100m flapperen met de benen en een plankje in de handen… Ik was na een half baantje al bek af en kwam geen meter vooruit! Dat met het plankje deden we ook nog op de rug, vervolgens een berg techniekuitleg, zwemmen met alleen armen en plank tussen de benen. En joh laten we afsluiten met twee… TWEE WOD’s!! Halloooo! Je kon me opdreggen! Maar wel lekker vermoeid en tevreden de middag lekker in de zon door kunnen brengen. Nog even en ik ben van mijn witte melkflessen af.

Maandag
Woooww… mijn rugspieren… SPIERPIJN! En echt niet zo’n beetje ook! Een rondje hardlopen leek me wel een goed idee om de boel een beetje los te maken. En dat was het ook. Een klein langzaam rondje, maar er even uit zijn is toch iedere keer genieten. Helemaal als je ook nog oog in oog staat met een ree.
Lornah
Dinsdag
Nou vandaag dan maar toch even een welverdiende rustdag. De geprogrammeerde WOD was te veel handenwerk, dus die sloeg ik maar even over. In plaats daarvan was ik vandaag hard aan het werk.

Woensdag
Kick the day met oly en… koffie! Lekker hoor. Ik moest nog even de stad in dus nog even een nog lekkerdere koffie gehaald bij Livingstone. Kon ik meteen de beenspieren even loswandelen na twee verschillende squatoefeningen met oly! O ja, en cadeautjes shoppen!
17883783_1378425188885510_6279157251707619437_n’s Avonds ging ik naar Arnhem voor de eerste Arnhem.RUNCAFÉ georganiseerd door Barbara Kerkhof en Edwin … eeeh… Edwin dus. Lopers uit vooral Arnhem waren aanwezig en het programma was heel leuk ingevuld met de opening door de (meest sportieve) wethouder (ever), Honoré Hoedt, Bram Som, een run je rot quiz (waarbij ik met onwijs veel gegok nog tot de halve finale kwam ook), de start van een nieuw Strava segment en afsluitend een paar pitches. Daarna was er gelegenheid om met elkaar te babbelen, zelfs te daten! Een erg leuke avond! Op 14 juni ben ik er weer bij!
17523543_1379029858825043_1111905778894629450_n
Donderdag
Hoe kun je het beste een verjaardag vieren, een werkbespreking doen én een frisse neus halen? Gewoon lekker een duurloop lopen! Dit keer vanuit Utrecht naar Nieuwegein, Houten en weer terug. Een mooi verrassend rondje van 13 kilometer met een heerlijk temperatuurtje. Enerzijds het hoofd leeggelopen en bijgekletst, anderzijds broei ik weer van de ideeën!
17951442_1379535525441143_7704021185899996861_n
Vrijdag
Ai ai ai aiiiiiii, mag ik jodelen? Ik had een afspraak bij de fysio staan. Even een check van de handen én een beetje een dwars peesje in de schouder/biceps waarvan ik dacht dat een naaldje wel zou helpen… Alleen ik heb de pest aan naalden, dus als ik naar dry  needling moet staat het zweet in mijn naad! Uiteindelijk viel het prikken enorm mee. Ik heb zelfs voor het eerst durven kijken naar een naald in mijn lijf, die de fysio iets omhoog trok en het vel dat er aan bleef ‘plakken’. AAAAAAAAAAAAAHH!! En de handen? Daar zijn we nog niet over uit….

Zaterdag
Eigenlijk totaal geen reactie van de dry needling in mijn schouder. Kwam mooi uit, want ik had met Anita vandaag een clinic van Robert Lathouwers in Amersfoort in aanloop naar de Antwerpen 10 miles volgend weekend. Met weer een groep gekke over-enthousiaste meiden hebben we een onwijs leuke, lachwekkende en vooral leerzame clinic van Robert gekregen. De looptechniek werd uitgebreid onder de loep genomen met hordes en speedladders. Hierna was ik even ‘gids’ richting het bosje/park nabij de baan. Een pittige interval deed ons in ieder geval zweten! Tussendoor hadden we nog de tijd om de gekste foto’s te maken! Als ik morgen spierpijn heb, weet ik al waarvan!
Anita Active Deltapad clinic Robert Lathouwers
Totaal loop kilometers deze week: 27 km
Jaartotaal loopkilometers 2017: 302 km

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!