Training

Sportweek 16 2012

di: duurloopje (5,5 km)
wo: baantraining Altis, 3 x 800 en 2 x 600m (10,5 km)
za: training LGAS, 5 x 1000m (9 km)

Totaal loopkilometers: 25 km
Jaartotaal loopkilometers: 536 km
Weekgemiddelde: 34 km

Na een pittige vorige week met wedstrijd en een enkel die toch nog wat gevoelig blijft gaat deze week de omvang en intensiteit bewust even terug. Met een cursusavond op maandag moest er zo wie zo wat geschoven worden met de trainingen.
Zo werd er dinsdagavond een duurloopje gelopen. Maar wonder boven wonder bleef reactie de volgende dag uit! Dus vanwege mijn werk dook ik woensdagavond de baan op. Het programma was dusdanig omvangrijk, dat ik deze ingekort heb tot 3 x 800m en 2 x 600m. De rust was namelijk dezelfde afstand. Zo werd er dus wel ruim 10 km afgelegd. En dat vond ik voor nu even meer dan genoeg.
Na donderdag en woensdag in de sportschool gezeten te hebben liep ik zaterdagochtend in Amerongen met LGAS 5 x 1000m. De eerste 1000m liep ik op tempo maar heb daarna bewust het gas terug genomen. Na de wedstrijd van zaterdag en de trainingen in de sportschool waren de bovenbenen nog niet helemaal hersteld. Daarnaast hield de enkel zich redelijk rustig. De loopscholing was even iets te veel van het goede, maar met een lager tempo daalde de irritatie aanzienlijk.
Deze en komende week wil ik absoluut geen risico nemen. Ik heb me namelijk weer wat in mijn hoofd gehaald… De Kippenren liep ik vlak boven mijn pr op de 10 km. En met Koninginnedag in aantocht zie ik een kans om een poging te doen mijn pr te verbeteren op hetzelfde parcours als waar ik hem 3 jaar geleden liep. Namelijk in Hendrik Ido Ambacht tijdens de Breakfastrun… Het hangt van 2 omstandigheden af: de enkel en het weer. Afwachten dus…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!