Training

Sportweek 16 2017

Is het herfst? Het lijkt we wel op. Ik had er deze week moeite mee om de deur uit te gaan. Dus maakte ik er stiekem een halve rustweek van. Kwam eigenlijk nog goed ook, want het was een aardig drukke week! Ik vergat zelfs foto’s te maken!

Zondag
Pasen kan niet zonder een… brunch! Dus bij Crossfit hadden we een speciale PaasWOD met brunch. In teams werkten we drie onderdelen af, waarna de zwaarste klus om ons stond te wachten: eieren zoeken. Gevolgd door een overkill aan eieren tijdens een lekkere brunch.
ei
Maandag
Ik ben niet  gelovig, dus ik ga niet naar de kerk met Pasen. Behalve vandaag. Ik bezocht er zelfs vier en dat met hardloopkleding aan samen met bijna 3000 andere hardlopers. We liepen namelijk de Utrecht Urban Trail, een waanzinnig leuke funrun, dwars door de stad, dóór gebouwen. Dat was genieten. Helemaal omdat ik de route twee keer mocht lopen.
Utrecht Urban Trail
Dinsdag
Die 20 kilometer waren me goed afgegaan,  nergens last van. Op mijn linkerenkel na, die sinds het weekend een beetje dwars is en weer richting ontwrichting neigt. Even een dagje geen sport dus. Er lag toch een boel werk op me te wachten, dus dat kwam stiekem best goed uit.

Woensdag
Vandaag stond ik eens ouderwets model tijdens een clinic voor Profoto, waar vriendlief training moest geven. Daarom kon ik vandaag geen Oly doen. Aangezien de WOD van deze dag van een bepaalde zeldzaamheid was, besloot ik die wel te doen: 2014 CF Games Triple 3. Oftewel 3 kilometer roeien, 300 double unders (voor mij single unders) en 3 mijl hardlopen. Heerlijk die omvang!

Donderdag
Ongeveer een week geleden heb ik me opgegeven als stamceldonor. Daarvoor moet ik via een thuisset wangslijmvlies afnemen. De kans dat ik daadwerkelijk gekoppeld wordt aan iemand die een stamceltransplantatie nodig heeft is heel klein. Daarom is het zo belangrijk dat er onwijs veel donoren beschikbaar zijn, zodat de kans op een match zo groot mogelijk is!
IMG_20170420_173200_147
Vrijdag
Van alles van plan, maar van niets kwam iets terecht. Ja, van klusjes en werken, daar bracht ik heel veel van terecht! Met een lekker gevoel het weekend in.

Zaterdag
Yes, op zaterdag weer eens de mogelijkheid om mee te trainen met de Crossfit competitiegroep. De training begon rustig, met vooral heel veel effectieve tips en oefeningen voor een goede warming up. Maar toen moesten we toch echt aan de bak! Een 7 minuten amrap burpees! Aaaaaah! Vervolgens een buddy-WOD van 12 minuten, waarbij je om de beurt een rondje van 12 caloriën roeien doet en 9 hang power cleans (barbell de lucht in) en dan wisselen. Maar ik had geen partner, dus dacht aaaaach dan doe ik toch gewoon zonder rust tussendoor? Dat ik tot 8 rondes en een beetje kwam vond ik niet eens verkeerd, maar je kon me opvegen! Ik had echt even de tijd nodig om de elastiekjes, die normaal mijn benen zijn, onder controle te krijgen.

Totaal loop kilometers deze week: 24 km
Jaartotaal loopkilometers 2017: 326 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!