Training

Sportweek 18 2013

De benen voelden na de intervaltraining van zaterdag toch opvallend soepeltjes aan. Het duurloopje zondagmorgen ging zo lekker! Het zonnetje scheen en het was lekker fris. Het was ook opvallend druk in het bos met mtb’ers en vooral veel toerfietsers op de weg vanwege een toertocht. Voor iedereen lijkt de winterslaap voorbij te zijn! Ook voor de ree die zich een hoedje schrok van 2 mtb’ers en in zijn paniek mijn kant op kwam racen… Toen ie mij zag schrok ie nog harder en schoot ie de bosjes in. Arme ree….

Dinsdag was het Q-day! Of voor mij D-day… Al tijden leefde ik toe naar deze dag. Niet vanwege de inhuldiging van Willem Alexander, maar vanwege een wekker die om 3.30 uur stond en die er voor zorgde dat ik ook dit jaar weer aan de start van de Breakfastrun zou staan. Met als doel een pr op de 10 km. En dan lukte! Een verbetering van bijna 1,5 minuut leverde een eindtijd van 41.58 min op!

En dat mag je best even voelen. Al had ik geen spierpijn of stijve benen, de baantraining donderdagavond ging verre van soepel. Liep ik de eerste 800m van het programma nog lekker mee, dat was snel over! De benen waren leeg. Maar op zo’n dag als vandaag mag ik daar lekker aan toegeven. Ook zaterdag deed ik het nog rustig aan in Amerongen. Het was zo vroeg op de morgen al behoorlijk warm. Nog een reden om het nog even rustig aan te doen dus. Heerlijk zo’n week waarin niets moet en alles mag!

zo: duurloop (11 km)
di: Breakfastrun, 10 km (12,5 km)
do: baantraining Altis, 2 x 800 – 2 x 600 – 2 x 400m (9 km)
za: training LGAS, 12 x 1 min (9,5 km)

Totaal loopkilometers: 42 km
Jaartotaal loopkilometers: 831 km
Weekgemiddelde: 46 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!