Training

Sportweek 18 2017

Deze week moest een beetje strategisch ingedeeld worden. Want de Spartacusrun, een 28 kilometer lange Bevrijdingsloop en de eerste ‘echte’ OCR-wedstrijd van het seizoen betekenen dat ik niet de hele week kan lopen freewheelen, maar rust in acht moet nemen en niet wild door een WOD heen kan knallen.

Zondag
De eerste obstaclerun van het jaar is een feit! Een onverwachts uitje naar België met Shiva voor de Spartacusrun, maar wat een lol hebben we gehad! Een betere manier van mijn jaarlijkse mojo-speurtocht kon ik me niet bedenken. Het mooie weer speelde natuurlijk ook mee. Het beviel me zo goed dat ik me meteen in heb geschreven voor nog een paar OCR’s.
Spartacusrun ocr
Maandag
Wel wat reactie in de handen van de monkeybars van gisteren, maar de benen hadden het prima gehouden. Toch voor de zekerheid even een rustdagje gepland, dat kan geen kwaad. Kan ik meteen met mijn neus in een interessant boek duiken!
gas en rem boek
Dinsdag
Na een drukke dag was het tijd om training te geven. Heerlijk loopweer! En een leuke afwisselende training, want met fartlek kunnen we onze fantasie namelijk de vrije loop laten. Als het aan mij had gelegen had het programma 4 uur geduurd, maar die tijd hadden we niet. En terwijl de groep aan het lopen was, waren we nog getuige van een brandweeractie bij de nabij gelegen boerderij waar iets heftig stond te roken.
18194611_1397470790314283_7883020894046009180_n
Woensdag
Oly-time! Alleen was ik een beetje leeg deze mrogen. Alsof ik niet wakker kon worden. Het voelde allemaal maar slapjes aan, dus vandaag de gewichten lekker laag gehouden en vooral technisch gewerkt. Uiteindelijk toch erg lekker getraind, maar waar komt die lege moeheid toch vandaan?

Donderdag
Zo veel van plan om te doen, maar vervolgens geleefd worden door de dag. ‘Gelukkig’ had ik vandaag een extra rustdag ingepland, vanwege morgen. Maar de avond hield ik vrij. Dodenherdenking vind ik belangrijk. De vrijheid die ik nu heb, heb ik dankzij de mensen die hun eigen leven in de waagschaal hebben gelegd, of nog steeds leggen. Op 4 mei ben ik altijd somber.

Vrijdag
Zo dicht bij elkaar, maar ook zo tegengesteld. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Om de vrijheid te vieren liep ik vandaag mee met de Bevrijdingsvuurestafette. Wij liepen met Loopgroep Aart Stigter het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Doorn. De 4e keer al weer dat ik mee deed, maar het blijft iedere keer toch indrukwekkend en mooi.
Bevrijdingsvuur
Zaterdag
Wat een lekker lenteweertje! De benen voelen na gisteren eigenlijk bijzonder goed aan. Maar sporten deed ik even niet. Morgen namelijk de Strongmanrun, dus even de krachten sparen. Maar om met dit weer binnen te zitten vond ik zonde. Ik ging dus even lekker de stad in, dronk een cold brew bij Livingstone, slenterde lekker rond en gaf weer te veel geld uit…

Totaal loop kilometers deze week: 41 km
Jaartotaal loopkilometers 2017: 400 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!